Preview k zápasu
so 18.3.2017 | Lukáš Foff

Hradec v boji o mečbol! V sobotu od 17:30 je na programu další čtvrtfinálový duel

Nezastavujeme, pokračujeme. Královéhradečtí hokejisté vedou sice 2:1 v sérii, ale další utkání je v plánu už v sobotu od 17:30. Zápas to bude opět veledůležitý, neboť Mountfield by si při případném úspěchu vybojoval tři mečboly. Chemici tento scénář však rozhodně nebudou chtít dopustit a na Zimním stadionu Ivana Hlinky bude opět panovat nepřátelská atmosféra. Tu však v posledním utkání skvěle rozbili hradečtí výjezdníci. Přijeďte Lvy podpořit a společně je dotáhnout k vítězství.

Třetí duel ve vyrovnané čtvrtfinálové sérii zvládl sehrát Mountfield HK parádně. Dokázal především získat zpět ztracený bod z úvodního zápasu ve FORTUNA aréně. To přesně byl cíl, se kterým na sever České republiky hradecký mančaft přicestoval, což potvrzuje i slovenský zadák Martin Štajnoch. „Litvínov u nás ovládl první zápas. Náš cíl byl jim to oplatit a také ukrást první utkání. To se nám podařilo, tak pojďme ukrást i druhý,“ burcuje hráč, který strávil na ledové ploše bezmála šestnáct minut.

Přitom porovnají-li se hradecké výkony, tak mají vzestupnou tendenci. Úvod celé série byl z hradecké strany velmi špatný. Verva sice také nepředvedla úchvatný hokej, ale k prvnímu bodu jí to stačilo. „V prvním zápase podle mě nepředvedli žádný super výkon, ale my jsme jim to strašně usnadnili. Myslím si, že od druhého zápasu jsme hráli to, co jsme chtěli a jim to dělá velké problémy,“ všímá si hradecký obránce.

Chemici si chtěli se třetím čtvrtfinále určitě poradit lépe, ale Hradci se parádně dařila hra při nestandardním počtu hráčů na ledě. Vždyť vítězná branka padla dokonce v oslabení, na což hradečtí fanoušci z letošní sezóny nebyli příliš zvyklí. „Gól v oslabení byl velmi důležitý okamžik, bylo to super. Každý zásah, ať už je to v přesilovce, oslabení, nebo pět na pět je velmi důležitý. Díky této brance jsme se dostali do vedení a to nás hodně uklidnilo. Cítili jsme pak větší jistotu,“ popisuje klíčový okamžik bek s třináctkou na zádech.

Konečně také padly i góly v přesilovkách. Za první dva zápasy nepadl v této sérii ani jeden. Tuto negativní bilanci zlomil v dlouhé početní výhodě Roman Kukumberg. „Oni svoje přesilovky nevyužili, zatímco my ano. Na tom jsme postavili základ k vítězství,“ ukončuje Martin Štajnoch. Nezbývá než doufat, že se podaří takto pevný základ postavit i v dalších kláních.

kolodatumdomácíhosté   
ČF1 po 13.3.2017 Mountfield HK Litvínov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)   
ČF2 út 14.3.2017 Mountfield HK Litvínov 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)   
ČF3 pá 17.3.2017 Litvínov Mountfield HK 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)   
ČF4 so 18.3.2017 Litvínov Mountfield HK 17:30    
ČF5 út 21.3.2017 Mountfield HK Litvínov 18:00    
Příp. ČF6 čt 23.3.2017 Litvínov Mountfield HK 17:20    
Příp. ČF7 so 25.3.2017 Mountfield HK Litvínov 17:00    
Sestavy z minulého utkání
Janus – Sörvik, Kubát, Gula, F. Pavlík, Pilař, Sklenička, Frolo – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, K. Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Doležal. Trenér: Radim Rulík.
Rybár – Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Pavlas – Bednář, Kukumberg, Dej – Jarůšek, Džerinš, Picard – Köhler, Knotek, Šimánek – Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenér: Václav Sýkora.