Zápasy mládeže
čt 23.3.2017 | Klára Petrásková

Ani napodruhé 8. třída Hradce výhru neslavila, Plzni podlehla poměrem 1:4

Zápasové menu

Druhý zápas na domácím mistrovství sehráli v pátek hradečtí osmáci, ani tentokrát ale vítězství oslavit nemohli. Jednobrankové vedení si sice vypracovali hned v úvodu první třetiny, ve zbytku zápasu se ale vlnila už jen východočeská síť. Plzeňští do ní postupně umístili čtyři kotouče a po šedesáti minutách hry se radovali z výhry 4:1.

Hradec dobře začal, Plzeňští ale dvěma trefami skóre otočili

Do klání vstoupili pravou nohou Východočeši, kteří se po prvotním oťukávání ujali jednobrankového vedení v 5. minutě. Milan Souček našel zpoza brány volného Adama Jirků, jenž se u pravé tyče nemýlil a překonal přesouvajícího se plzeňského brankáře – 1:0. O několik chvil později měli přesilovku k dispozici Plzeňští, kteří s ní naložili nejlépe, jak mohli. Na střelu z první obdržel nahrávku Aleš Matoušek, jenž zacílil přesně – 1:1.

Neuplynuly ani dvě minuty a Hradečtí šli do dvojnásobného oslabení. To sice nakonec i díky několika skvělým zákrokům Jakuba Tichého přečkali, indiáni se ale dokázali prosadit i ve hře v pěti na obou stranách. Před východočeským brankovištěm měl dostatek prostoru Dominik Soukup, který bez přípravy poslal touš pod horní tyč a otočil tak vývoj utkání – 1:2.

Šancí ubylo, branky se diváci nedočkali

Ještě než odstartovala druhá perioda, byli diváci ve FORTUNA aréně svědky nepříliš vídané situace. Plzeňští hokejisté se totiž opozdili při svém nástupu na led a byl jim udělen menší trest za zdržování hry. Ten znamenal, že do třetiny nastoupili Hradečtí v dokonce dvojnásobné přesilové hře. Žádnou nebezpečnější situaci si ale vypracovat nedovedli, a dobrou příležitost tak ve vyrovnání nepřetavili.

Tempo prostřední dvacetiminutovky nebylo nikterak závratné a na šance poněkud skoupější, než předešlá třetina, za zmínku ale určitě stojí přečíslení Filipa Kleštince s Dominikem Pavlatou. Ti totiž dokázali svými přihrávkami Západočechy zcela vyšachovat, druhý jmenovaný ale ve finální střele netrefil odkrytou bránu. Když ani v následujících minutách nedokázali hráči obou mužstev překonat brankovou čáru, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Indiáni dvěma trefami potvrdili své vítězství

Ten vydržel ještě téměř sedm minut ze třetí části, kdy svou třetí trefu zápasu zaznamenali Plzeňští. Z oblasti levého kruhu poslal zpoza obránce puk na bránu Marcel Marcel, jenž zacílil přesně na bližší tyčku – 1:3. Na druhé straně byl blízko snížení Lukáš Pejer, z levého kruhu ale našel jen Bočanovu vyrážečku.

Hradečtí ale nic ani při dvoubrankovém manku nevzdávali a již v 57. minutě sáhli ke hře bez gólmana. Ta se jim ale v gól přetavit nepovedla, naopak z trefy do prázdné brány se radovali Západočeši. Prvních několik pokusů sice mířilo mimo, ten vyslaný z hole Dominika Soukupa už ale svůj cíl našel – 1:4. Plzeň si tak připsala své druhé turnajové vítězství, Hradec naopak na výhru stále čeká.

Ohlasy k utkání

Jiří Janoušek (Mountfield HK):
V první řadě musím kluky pochválit za bojovnost, i když výsledkově se nám zápas nepodařil. Byla v něm vidět chuť ho zvládnout a kluci se povzbuzovali a makali. Doufám, že si to přeneseme do zítřejšího utkání a vydolujeme nějaké bodíky do tabulky.


Petr Kořínek (HC Plzeň 1929):
Byl to velmi vyrovnaný zápas, hodně tvrdý a také v něm bylo hodně přesilovek. Ještě v první třetině jsme se dostali do vedení, ale soupeř hrál velmi dobře, musím pochválit našeho gólmana. Hlavně ve druhé třetině to pro nás bylo těžké, hráli jsme hodně oslabení. V první třetině my, ve druhé zase Hradec měl hodně přesilovek, dokonce i dvojnásobnou. Musím pochválit celý mančaft za týmový výkon. Kluci hráli výborně, snažili se a bojovali, což je v turnaji strašně důležité. Dá se říci, že utkání vybojovali. I když výsledek byl 4:1, do poslední chvíle to byl vyrovnaný zápas a naši ho urvali.