Aktuální zprávy z klubu
po 27.3.2017 | Petr Šatalík

Představení soupeře pro semifinále č. 2: Brno vyhrálo tři ze čtyř duelů s Hradcem

V seznamování se s protivníkem Východočechů v semifinále play off učiníme další krok. V sobotu jsme si udělali obrázek o nejrůznějších statistikách, které pojí nejen kluby, ale i města Hradce a Brna. Nyní se podíváme na to, jak spolu obě mužstva válčila v základní části Tipsport extraligy 2016/17.

Nejprve se však podívejme na celkovou bilanci, která pro svěřence Václava Sýkory není ani trochu lichotivá. Z šestnácti vzájemných měření sil odešel Mountfield HK poražen celkem jedenáctkrát. Nad Kometou zvítězil větším než dvoubrankovým rozdílem jen jednou, ale hlavně – nikdy nedokázal vyhrát na ledě Brna. Moravané tak mají proti Mountfieldu 100 % domácí úspěšnost, jež čítá již 8 střetnutí v řadě. Semifinále play off tak skýtá ideální příležitost pro zlomení této nepříjemné série.

Moravané vyhráli dvakrát pouze o gól, jednou v prodloužení

2. kolo, 11. září 2016, Kometa Brno – Mountfield HK 3:1

Úvodní vzájemný souboj mužstev se odehrál v DRFG Areně. Utkání gólově otevřel Peter Trška, jenž skóroval v 15. minutě z přesilovky ranou od modré. Mountfield ve druhém dějství srovnal krok, když Dej poslal parádní pas Tomáši Knotkovi, který z blízka doťukl kotouč do brány. Ve třetí třetině se však trefovali již pouze Moravané. Potulny neproměnil samostatný nájezd a následně si rozhodující zásah připsal Marcel Haščák, poté co se k němu kotouč příhodně odrazil. Vojtěch Němec pak už pouze pečetil do prázdné klece.

15. kolo, 23. října 2016, Mountfield HK – Kometa Brno 5:1

Lvi porazili Brno v sezóně jen jednou, ale stálo to za to! Již v čase 00:18 rozsvítil červené světlo Michal Dragoun, který šikovně tečoval ránu Šimánka. Kometa srovnala 25 sekund před první sirénou po bekhendové kličce Jana Hrušky. Rozhodující trefu si ve druhé dvacetiminutovce připsal Tomáš Bulík, jenž střelou po ledě překonal Čiliaka. Ve třetí třetině přidal zásah z přesilovky Richard Jarůšek a Moravané byli zlomeni. Skóre pak ještě vylepšili svými trefami Ryan Potulny a Martin Pláněk.

28. kolo, 9. prosince 2016, Kometa Brno – Mountfield HK 4:3

V třetím měření sil šli Brňané rychle do vedení po trefách Martina Zaťoviče a Tomáše Vincoura, ještě v první třetině však snížil ranou v kleče Jiří Šimánek. Druhé dějství přineslo stejný scénář, za Kometu skórovali Peter Trška a Martin Nečas, za Hradec odpověděl tvrdou střelou od modré René Vydarený. Východočeši v zápase bojovali až do posledního dechu, ale snížení Alexandra Picarda po dorážce z bezprostřední blízkosti přišlo až pět vteřin před závěrečnou sirénou.

41. kolo, 22. ledna 2017, Mountfield HK – Kometa Brno 3:4p

Poslední duel mezi Hradcem a Brnem začali lépe Lvi, které do vedení poslal ve 3. minutě Jaroslav Bednář. Kometa otočila skóre v druhé třetině, po dvou zásazích Hynka Zohorny, který v třetím dějství dokonal čistý hattrick. Mountfield se však nevzdal, Blaž Gregorc snížil na 2:3 a Bedřich Köhler v čase 55:37 srovnal. V prodloužení Dragoun fauloval unikajícího Marcela Haščáka, jenž se následně rozjel k trestnému střílení a přesnou ranou pod břevno přisoudil bod navíc Moravanům.