Ohlasy k zápasu
čt 6.4.2017 | Petr Šatalík

Na jeden gól se málokdy vyhrává, soudí po pátém utkání semifinále Ondřej Kopta

Znovu šlo o zápas, ve kterém nebylo nic jasné až do samotného závěru. Mountfield ztrácel na Kometu jediný gól a na konci souboje se valil na Čiliaka jeden útok za druhým. Moravané však znovu prokázali pevnou defenzívu, řízenou vynikajícím brankářem a bod na soutoku Labe a Orlice urvali. Dobrým výkonem se v střetnutí prezentovala čtvrtá formace Lvů, v níž nastoupil Ondřej Kopta, jenž gólmana soupeře také ohrozil.

Pátý duel s Kometou byl znovu těsný, ale se šťastnějším koncem pro Brno, jak jste ho viděl?
Utkání se mi nemůže hodnotit dobře, protože jsme prohráli. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit víc než jednu branku a na jeden gól se málokdy vyhrává.

První trefa soupeře přišla po laciném vyloučení a přesilovce, takže asi lze říct, že byla poněkud smolná…
Jestli byl ten gól nešťastný…nevím. Bylo to v pět na tři a nás ta branka trochu srazila. Tohle oslabení se všeobecně špatně brání, tam je to buď, anebo. Bohužel k němu došlo a my už s tím nic neuděláme.

Musíme se dívat dopředu

Přesto to vystřelení puku od obranné modré do sítě za bránou nebylo zrovna to nejpovedenější, co jste předvedli, že?
Bohužel, stalo se. My nad tím nemůžeme nějak zvlášť přemýšlet, musíme koukat na zápas v Brně, který musíme zvládnout, abychom se udrželi v sérii a pak se vrátili na rozhodující utkání do Hradce. Musíme se dívat dopředu a už se na ten zápas soustředit.

V druhé polovině duelu jste se dostali do tempa, vaše převaha byla zřejmá…
Myslím, že začátek druhé třetiny dobrý nebyl, protože jsme byli pod tlakem. Ale potom se to zlepšilo, otočilo a aktivnější jsme byli zase my. Byla otázka, na jaké straně padne gól dřív a to rozhodlo.

Žádná haluz nám tam bohužel nespadla

V závěru jste soupeře znovu zatlačili, bylo něco, v čem jste mohli ještě přidat?
Jestli jsme mohli udělat něco líp, nevím. V těchto situacích se to každý snaží cpát do brány, ale někdy je prostě den, kdy se k vám puk neodrazí, nespadne to tam. Na druhou stranu, je to těžké. V Brně se nám na nájezdy trošku poštěstilo a teď se to štěstí zase trošku odvrátilo, bohužel, žádná haluz nám tam nespadla, ale takový je hokej.

S čím vyrukujete do střetnutí v DRFG Areně?
Určitě chceme vyhrát, musíme vyhrát! Ale myslím si, že budeme hrát trpělivě, zezadu a šance si postupem času vytvoříme. Nemyslím, že bychom měli hrát nějak bezhlavě dopředu.

Jak jste vnímal fantastickou atmosféru pátého semifinále?
Fanoušci jsou tady vždycky perfektní, pokaždé se na ně můžeme spolehnout. Hrozně nám to pomáhá, protože hrát před takovým publikem, to je něco neskutečného. Jsme za ty lidi hrozně rádi.