Ohlasy k zápasu
pá 7.4.2017 | Matouš Soukup

Tomáš Knotek burcuje svůj tým: Síly musí být, na co jiného bychom si je měli šetřit?

Pátý semifinálový zápas se na hradeckém ledě nesl v odlišném duchu, než tomu bylo u předchozích střetnutí. Brno nebylo směrem dopředu tak aktivní, za to předvedlo výbornou defenzivní hru a díky dvěma gólům Jakuba Krejčíka je krok od finále. Jediný přesný zásah za Čiliakova záda si připsal hrdina minulého zápasu, útočník Tomáš Knotek.

Klání s Brnem bylo oproti předešlým trochu jiné. Jak byste popsal jeho průběh?

Celkově to byl takový zvláštní zápas, Kometa hodně bránila. Přišlo mi, že jsme byli trošku zakřiknutí, ale nechci říct, že bychom jim to darovali. Oni taky hráli dobře, ale je to škoda, že Brno bylo bohužel o gól lepší. Zápas byl v tomto případě opatrnější. Jako by oba týmy vyčkávaly, s čím ten druhý přijde.

Jak moc vás do zbytku hrací doby zlomil druhý gól Komety, který se se závěrem zápasu ukázal jako vítězný?

Zase ta druhá třetina. Až do zmíněného gólu jsme v ní byli lepší, ale pak nám tam padne z ničeho nic taková střela. To byl bohužel rozhodující moment.

Zlomovým momentem byl druhý brněnský gól

Poznamenala vás chvíle, kdy jste během poslední periody hráli dvě přesilové hry bez vstřeleného gólu?

Myslím, že zlomový moment byl ten druhý gól Brna. Přesilové hry na konci zápasu už spíše znamenaly křeč a Brno si to pohlídalo. Nějaké šance a optický tlak jsme měli, ale Brno dalo o ten gól navíc.

V závěru zápasu jste se nadechovali k tlaku, dokonce došlo na odvolání brankáře. Co chybělo ke kýženému druhému gólu?

V závěru chyběl hlavně ten gól. Myslím si, že v zápase nás Kometa moc nepouštěla do vyložených šancí a celkově to bylo opatrnější než u nich v Brně, navíc se špatným koncem pro nás.

V Brně budou čekat od hráčů výhru, toho chceme využít

Soupeř se dostal do vedení 3:2 a na svém ledě bude usilovat o postup do finále. Jak moc to bude mít Kometa těžké?

Zbývá jim jedna výhra, ale poslední krok bývá nejtěžší. Samozřejmě víme, že doma jsou strašně silní, ale dokázali jsme tam vyhrát. Oni budou určitě pod tlakem, protože jejich diváci jistě očekávají výhru. Toho se budeme snažit využít.

Sezóna vrcholí a už není na co se šetřit. Zbývá vám však v těžké sérii ještě dostatek sil na obrat?

Musí být, na co jiného bychom si je měli šetřit. Celé léto a přes rok trénujeme, abychom se pak dostali co nejdál, třeba právě do toho sedmého semifinálového zápasu. Síly tak určitě budou.

Jak vnímáte jejich dva klíčové obránce Ondřeje Němce s Jakubem Krejčíkem, je náročné přes ně přejít?

Musím říct, že hrají výborně a umí to od modré čáry prostřelit, což je jinak pro naše beky strašně těžké. To se také ukázalo a Jakub Krejčík bohužel vstřelil dva góly, i když byl jeden ve dvojnásobné přesilovce. Ti hráči prošli evropskými ligami a něco tedy umět opravdu musí. Je to těžké, proto se na ně snažíme hrát důrazně. V tom musíme pokračovat i u nich v šestém zápase.