Akademie ČH
út 11.4.2017 | Redakce | Foto: Juniorský hokej

Jaroslav Dvořák a Radim Šalda jedou na mistrovství! Češi se připravovali i v Hradci

Mládežnickou sezónu 2016/17 zakončí velice sledovaná akce – mistrovství světa hráčů do 18 let. Hostitelem se letos staly slovenský Poprad a Spišská Nová ves. Šampionát světových talentů vypukne ve čtvrtek 13. dubna a zúčastní se jej i dva hráči Hradce Králové – útočník Jaroslav Dvořák a obránce Radim Šalda.

Přípravné kempy českého národního týmu se konaly v různých městech, parta Václava Varadi zavítala mimo jiné do východočeské metropole, kde se připravovala v předposledním březnovém týdnu. Na tréninkový kemp pod Bílou věž byla pozvána pětice zástupců Mountfieldu HK – Jaroslav Dvořák, Radim Šalda, Michael Gaspar, Filip Jirásek a Jakub Muška.

První dva jmenovaní se probojovali také do závěrečné nominace a budou hájit barvy národního týmu, Michael Gaspar a Filip Jirásek byli zařazeni mezi náhradníky a na svou šanci budou ještě čekat.

Zastoupení má hradecký hokej i v kategorii U17, která se zúčastní Turnaje 5 národů v ruském Dmitrovu. Na akci konané od 9. do 18. dubna vyrazil brankář Daniel Dvořák.