Žáci
st 12.4.2017 | Matouš Soukup

Hráči 5. třídy se konkurence nezalekli a z turnaje v Havlíčkově Brodě odjíždí čtvrtí

V úplném závěru sezóny mají napilno hlavně žákovské kategorie hradecké mládeže. Jednou z nich je i tým složený z ročníků narození 2006, který se zúčastnil kvalitně obsazeného turnaje v Havlíčkově Brodě. Na páťáky čekal opravdu náročný program v podobě sedmi zápasů v pouhých třech dnech, s nímž se popasovali statečně a v konečném zúčtování obsadili pěkné 4. místo.

Akce konaná ve dnech 31.3 – 2.4. 2017 nabídla i konfrontaci týmů, jenž se v uplynulé sezóně vůbec nepotkaly a zajímavá tak byla jak pro samotné týmy, tak pro přihlížející diváky. Na Vysočině se objevilo hned několik klubů hrajících extraligu, a tak o tom, že žádný zápas nebude jednoduchý, nebyl pochyb. S pozitivní bilancí tří výher, dvou remíz a stejného počtu porážek může být celá hradecká výprava spokojená .

Samotní hráči si při rychlém sledu zápasů sáhli na úplné dno svých sil, ale o výsledek statečně bojovali až do závěrečné sirény. Poslední dva nedělní zápasy již byly opravdovou zatěžkávací zkouškou. Díky smolné shodě výsledků zbylo na hradecký tým nepopulární čtvrté místo, na něž však mohou být hráči náležitě pyšní. Bronzová medaile navíc unikla svěřencům Václava Pánka o jediný bod. „Všem klukům děkujeme za příkladné reprezentování klubu Mountfield HK,“ zní z řad realizačního týmu.

O zhodnocení celé akce se z pozice asistenta trenéra postaral Lukáš Král. „Byl to turnaj, který klukům ukázal, že se dá hrát s každým soupeřem. Ke všem zápasům kluci přistoupili výborně a odbojovali je. Turnaj byl velmi vyrovnaný a tak nás trošku mrzí remízy, ve kterých si myslím, že nám uteklo lepší umístění. Jsem rád, že jsme v každém utkání byli rovnocenným protivníkem a zanechali za sebou výborný dojem,“ ohlíží se spokojeně za děním na turnaji.

Výsledky Mountfieldu HK, sestava a nejlepší hráč

Výsledky:
Mountfield HK – Slavia Praha 2:5
Mountfield HK – Liberec 4:3
Mountfield HK – České Budějovice 3:3
Mountfield HK – Brno 2:2
Mountfield HK – Třinec 6:3
Mountfield HK – Jihlava 2:5
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 4:0

Sestava Mountfieldu HK: Brinkman, Maisner, Samek, Ondruš, Nedomlel, Bek, Voděracký, Jón, Krögler, Král, Šinkovský, Ulrich, Palán, Krištof, Kamaryt.

Nejlepší hráč Mountfieldu HK: Lukáš Král.