Aktuální zprávy z klubu
st 3.5.2017 | Lukáš Štěrovský

Hradecká stopa v reprezentacích: čtyři hráči, dva trenéři a fyzioterapeut

Už v pátek startuje ve Francii a Německu mistrovství světa v ledním hokeji 2017, nejen na něm bude mít Hradec Králové své zastoupení. Potěšující je rovněž fakt, že hradecká stopa nezasahuje pouze mezi samotné hráče, ale dotýká se i členů reprezentačních realizačních týmů – na akci jede s českým výběrem fyzioterapeut Mountfieldu HK Radovan Sakaláš. Tomáš Martinec a Aleš Krátoška budou v nové sezóně navíc asistovat u mládežnických reprezentací!

Hned dva hráči, které mohli hradečtí fanoušci vídat na ledě FORTUNA arény během uplynulé sezóny, zasáhnou do nadcházejícího světového šampionátu. Jsou jimi Blaž Gregorc a Andris Džerinš.

Blaž Gregorc si vybojoval účast ve slovinském týmu. Pikantní pro hradeckého diváka bude jistě fakt, že kvalitní obránce si zahraje i proti České republice. Oba celky, tedy Česko i Slovinsko, se totiž nacházejí ve stejné skupině. Spolu se utkají v pátek 12. května.

Andris Džerinš bude zase hájit lotyšské barvy ve skupině A. Technicky skvěle vybavený forvard, který v přípravě dokonce plnil roli asistenta kapitána, se tak utká například s mužstvy Ruska, Švédka, Spojených států amerických či Slovenska.

Když už je řeč o Slovensku, v jeho řadách bude mít Mountfield HK dvojí zastoupení. Byť v rámci nově příchozích hokejistů, kteří se ještě královéhradeckým fanouškům v soutěžním zápase nemohli ukázat. Za slovenský národní tým by totiž měli do mistrovství světa naskočit Tomáš Zigo a Lukáš Cingel.

Hradec vysílá do akce také členy realizačních týmů

Mountfield však „nezásobuje“ národní týmy pouze na pozici hráčů. S českým týmem totiž do Francie a Německa, dějiště letošního mistrovství světa, odcestuje i Radovan Sakaláš. Ten v Hradci Králové funguje na pozici fyzioterapeuta týmu.

Hradeckou stopu na národní scéně lze nalézt i při pohledu do mladších reprezentačních kategorií. Kouč juniorů Aleš Krátoška totiž z pozice asistenta trenéra bude nově dohlížet na národní tým do 19 let.

Asistent A-týmu a šéftrenér mládeže Mountfieldu HK Tomáš Martinec bude disponovat podobnou výsadou u českého celku U18. Hradecký trenér už má přitom zkušenost se stejnou pozicí u národního výběru do devatenácti let.