Aktuální zprávy z klubu
st 17.5.2017 | Lukáš Štěrovský | Foto: Champions Hockey League

Jací soupeři čekají na Hradec v Lize mistrů? Zavítá do Švýcarska, Finska a Británie

Jen den po oznámení účasti na letošním ročníku prestižního Spengler Cupu přichází pod Bílou věž další informace spojená s hokejovým děním na evropské scéně. Mountfield už totiž zná soupeře, se kterými se utká v Lize mistrů. Jsou jimi mužstva SC Bern, TPS Turku a Nottingham Panthers.

Los Ligy mistrů pro ročník 2017/18 se konal od středečních 16 hodin v Kolíně nad Rýnem. Týmy byly na základě výsledků z národních soutěží umístěny do čtyř košů. V nich se nacházelo všech 32 účastníků, kteří byli prostřednictvím losu rozděleni do osmi skupin po čtyřech týmech.

Na Hradec nakonec připadla účast ve skupině F. V té změří síly se švýcarským, finským a britským celkem. Konkrétně se jedná o SC Bern, vítěze švýcarské soutěže z minulé sezóny, TPS Turku, druhý tým základní části finské ligy a Nottingham Panthers. Tento britský celek vloni ovládl Kontinentální pohár.

Základní část Ligy mistrů odstartuje 24. srpna a skončí 11. října. Týmy ve skupinách se utkají formátem každý s každým (jednou na domácím hřišti a podruhé na ledě soupeře). Dva nejlepší celky ze všech skupin postoupí do vyřazovací části, která vyvrcholí finále 6. února 2018.