Aktuální zprávy z klubu
pá 19.5.2017 | Petr Šatalík | Foto: scb.ch

Představení soupeřů pro Ligu mistrů. Pod Bílou věž zavítá evropská hokejová špička

Mountfield zná již od středy své protivníky pro základní skupinu nadcházejícího ročníku Ligy mistrů. Budou jimi celky TPS Turku, SC Bern a Nottingham Panthers. Jména všech těchto mužstev jsou velmi zajímavá a v hokejové Evropě dobře známá. Je tedy zcela na místě podívat se na tyto týmy z trochu bližšího pohledu.

Skupinová základní část Ligy mistrů začne 24. srpna prvními souboji. Jedním ze soupeřů Východočechů bude celek z Anglie – Nottingham Panthers. Mužstvo pod trenérem Coreym Neilsonem si na konci minulé sezóny připsalo skvělý úspěch, když se mu podařilo vyhrát Kontinentální pohár. V domácí soutěži však skončilo již ve čtvrtfinále, kde těsně nestačilo na tým z Sheffieldu. Panteři ve své historii vyhráli britskou ligu čtyřikrát – nejprve v roce 2007 a následně si připsali zlatý hattrick v průběhu let 2011–2013.

V cestě stojí švýcarský mistr i vítěz Evropské hokejové ligy

Dalším protivníkem bude TPS Turku. Tým z Finska skončil loni v domácí soutěži na druhém místě po základní části. V play off se však nedostal přes čtvrtfinále, kde byl nad jeho síly celek IFK Helsinky. Titul země tisíců jezer získal celkem jedenáctkrát, naposled v ročníku 2009/10, kdy v jeho řadách působil i český útočník Tomáš Plíhal. Mužstvo z města na pobřeží Baltského moře má slavnou historii. V sezóně 1993/94 vyhrálo Evropský hokejový pohár a o tři roky později i Evropskou hokejovou ligu.

Posledním do party je pak švýcarský SC Bern. Soutěž země helvétského kříže vyhrál tento tým již čtrnáctkrát. Naposled letos, kdy opanoval i základní část a v play off prohrál jen čtyři zápasy. Souboje s tímto mužstvem budou zvlášť pikantní pro Jaroslava Bednáře, který v dresu Bernu vyhrál ligu v sezóně 2012/13. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena jsou zvlášť silní v domácích zápasech, kde je podporuje tradičně fantastická divácká kulisa. V minulém ročníku Ligy mistrů se dostali do čtvrtfinále, kde je zastavila pražská Sparta.

Východočeši to ve skupině nebudou mít snadné

Jisté je tedy jen to, že základní část Ligy mistrů nabídne zajímavé pikantní souboje s vysokou kvalitou. Královéhradečtí nemají lehké protivníky, ale kvůli tomu určitě nebudou předem sklánět zbraně. Skupinová fáze končí 11. října a po jejím závěru se uvidí, které dva z těchto čtyř hokejových celků postoupí do vyřazovací fáze.