Aktuální zprávy z klubu
po 5.6.2017 |

Pestrá suchá příprava – dřina v tělocvičně, na Rozárce i v tréninkovém centru

Tři týdny plné poctivých tréninků mají hráči A-týmu Mountfieldu HK zdárně za sebou, další je ještě čekají. V posledních dnech makali na bývalé sjezdovce Rozárce, ve Sportovní hale ve Vysoké nad Labem nebo v Performance Power Center v Hradci Králové. Nyní je čeká individuální porce jednotek, na které v neděli naváže náročné soustředění v Ústí nad Orlicí.

V polovině května první sraz, od té doby pár desítek tréninků s velkou zátěží. První společný týden trénovali všichni hráči A-týmu jednofázově, od druhého týdne v úterý a ve čtvrtek měla střední a mladší kategorie navíc druhou fázi. Jednotky byly zaměřené na kondici, objem i sílu, k tomu Mountfield HK využíval Performance Power Centre, prostory FORTUNA arény i okolní plochy.

Od samého začátku vede přípravu kondiční trenér Marián Voda, který je s výkony svých svěřenců spokojen. „Všichni včetně nových hráčů k tomu přistupují zodpovědně. Noví kluci zapadli do koncepce, jsou pracovití, chtějí na sobě makat. Minimálně po této stránce to jsou výborné posily – fakt super!“ chválí svou družinu slovenský kouč.

Ten mančaftu ordinuje zajímavé tréninky na mnoha sportovištích v Hradci Králové. Byl jedním z nejnáročnějších opakovaný výběh na pověstnou Rozárku? „Kluci věděli, co je čeká. Rozárka je na jednu stranu celkem brutální, na druhou ten trénink mají radši než dlouhé běhání nebo tréninky, které jsou objemnější. Na Rozárce jsou to krátké intervaly, vyběhnou si to desetkrát a je hotovo. Maximální výkon se tady měří v minutách. Je to nejintenzivnější trénink, ale kdyby si hráči mohli vybrat mezi Rozárkou a dlouhým objemovým tréninkem, tak myslím, že vyberou první možnost,“ odhaduje.

💪 To je vedro, viďte? A to jste ještě nebyli běhat na Rozárce... 🙂

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 30. květen 2017

Nyní čeká na hráče individuální týden, během kterého se budou připravovat tak, aby nevypadli ze zajetého rytmu. „Kluci dostali týdenní plán, aby pokračovali v tom, co jsme začali. Od neděle nás čeká soustředění, které bude zaměřeno na velký objem. Nyní to bude nastavené tak, aby všichni zvládli co nejlépe blížící se soustředění. Teď to nebude ani zdaleka takový objem, jaký jsme zažili minulý týden nebo jaký nás čeká na soustředění,“ pokračuje úspěšný kondiční kouč.

Na soustředění vyrazí kompletní kádr v neděli 11. června do Ústí nad Orlicí, kde pro něj budou připravena jednotlivá sportoviště. „Tam to bude nadoraz. Co se týče objemu, čeká na hráče něco, co tady za poslední tři roky nepoznali. Budeme tam trénovat celé dny, od rána do večera se budeme věnovat čistě tréninku, regeneraci a znovu tréninku. Středa bude trochu volnější, ale jinak to bude určitě nejtěžší část přípravy,“ prozrazuje plány na nejbližší období.

Hráči hradeckého Mountfieldu navštěvují také Performance Power Center, které si nemohou vynachválit. „Hlavní rozdíl je v prostoru a v možnostech tréninku, tady může být celý tým naráz, kluci trénují pohromadě. Nemusíme se tlačit v naší malé posilovně na zimním stadionu, kde ta úroveň není taková, jaká by měla být. V tom je to velké plus, hráči si to tam hodně oblíbili. Byli by asi nejradši, kdybychom trénovali hlavně tam,“ dodává závěrem s úsměvem Marián Voda.

Fotogalerie