Fanoušci
st 7.6.2017 | Redakce

Dobrodružný překážkový závod obohatí svojí účastí čtveřice hráčů Mountfieldu

Již počtvrté se o víkendu 16. – 18. června sejdou příznivci překážkových běhů a extrémních výzev na motokrosové trati v Holicích, kde nebude chybět ani čtveřice hradeckých hokejistů. Ti se jednak představí v samotném závodě, k dispozici ale budou rovněž i pro účely autogramiády. Připraven je i další doprovodný program, ve kterém dojde například na prezentaci dakarské Tatry.

Překážkové běhy, takzvané OCR – obstacle course racing, jsou jednou z nejprogresivnějších sportovních disciplín na světě. Spojují v sobě vytrvalostní běh v těžkých terénních podmínkách s přírodními a technickými překážkami.

Holice, kde vznikl, dnes již legendární závod Gladiator race, proslavili pořadatelé unikátní kombinací bahna, vody, lesních terénů a motokrosové trati, jež nemá obdoby. Letošní účast se odhaduje na více než 2000 závodníků z celé ČR i ze zahraničí, což z akce dělá opět jednu z největších sportovních událostí Pardubicka.

Gladiator race víkend bude zahájen v pátek nočním závodem na 3 kilometry s 10 překážkami, v sobotu je na programu hlavní závod na 6,5 kilometrů s 25 překážkami. V neděli odstartují nejdříve děti a následně bude znovu otevřena trat pro dospělé, na které se v sobotním závodě nedostala volná startovní čísla.

Závody jsou určeny pro jednotlivce všech věkových kategorií i smíšené dvojice, speciální kategorií je nedělní závod čtyřčlenných týmů. Zde si mohou členové týmu pomáhat při překonávání překážek a celou trasu musí celou absolvovat společně.

Projekt Zdravý chlap aneb závod pro dobrou věc

Velkým lákadlem pro širokou veřejnost bude start extraligových hokejistů Mountfieldu HK – Zdeňka Čápa, Richarda Jarůška, Radovana Pavlík a Martina Pláňka.

Jejich účast má i charitativní podtext, protože celoroční série Inov-8 Gladiator race, která se během roku koná v pěti různých termínech a lokalitách, se nově spojila s projektem Zdravý chlap. Ten si klade za cíl osvětu v problematice rakovinového onemocnění. Výtěžek této kampaně půjde na pomoc onkologické klinice FNHK.

Více informací o celé akci naleznete na webových stránkách Gladiator race.