Žáci
út 18.7.2017 | Jan Vavřina

Pestrá příprava 3. třídy: hry, zábava, gymnastika i Sněžka

Letní přípravu má úspěšně za sebou, stejně jako ostatní kategorie, také třetí třída. Hráči ročníku 2009 si během ní užili spoustu zábavy na mnoha sportovištích, zdokonalili své pohyby nebo stmelili partu při opékání vuřtů a cestou na nejvyšší bod České republiky.

Žáky třetí třídy povede v této sezóně známá hradecká tvář a nadějný trenér Filip Luňák. „Tým jsem přebral po famózním trenérovi panu Korečkovi. Výhodou je, že kluky perfektně znám, protože jsem je trénoval už od základny. Navíc jsem s nimi už loňskou sezónu jezdil na většinu zápasů a turnaje,“ seznamuje se situací bývalý prvoligový brankář.

V přípravě se spolu se svými asistenty a svěřenci zaměřili na rozvoj dovedností, jako jsou obratnost, rychlost, koordinace pohybu a také základy gymnastiky. Hodně času strávily východočeské naděje hraním her, při kterých rozvíjely hravost, soutěživost, touhu po vítězství, ale zároveň fair play a týmového ducha.

Tréninky probíhaly čtyřikrát týdne – dvakrát týdně byla možnost trénovat na fotbalovém hřišti v Malšovicích, dvakrát týdně vyrazili hráči na led. „Musím říct, že kluci jsou nadšení z možnosti trénovat i přes léto na ledě na našem stadionu. Kvůli vytíženosti velké haly jsme zařadili i jiné aktivity mimo stadion, byli jsme v Tongu a v Lanovém parku na Stříbrňáku,“ prozrazuje Luňák.

Jako třešničku na dortu a vrchol letní přípravy se všichni rozhodli pro výšlap na Sněžku. Ti nejrychlejší zvládli cestu z Pece na vrchol za dvě a čtvrt hodiny! „Kluci to nedostali zadarmo. Cestou nahoru nás stihl slušný slejvák,“ říká teď už s úsměvem mimo jiné trenér brankářů.

„Na vrcholu kluky čekala medaile za výkon a šampaňské. Domů jsme se vrátili všichni v pořádku. Celkově musím kluky pochválit, zlepšili se ve všech směrech! Teď si kluci užijí prázdnin a v srpnu jdeme znovu na to,“ dodává závěrem Filip Luňák.

Fotogalerie