Žáci
st 13.9.2017 | Jan Vavřina

Mladí brankáři za sebou mají první letošní kemp. Trénovali i s bílými puky

Fungující a prověřené činnosti není třeba měnit. I proto budou také v sezóně 2017/18 pokračovat v Mountfieldu HK kempy určené pro mladé hokejisty Královéhradeckého kraje. Jako první se v pondělí 11. září zdokonalovali pod taktovkou Filipa Luňáka talentovaní brankáři.

Jak celý kemp probíhal a co na něj trenér mládežnických brankářů Mountfieldu HK říká? „S účastí jsem velmi spokojen. Myslím, že hlavně pro kluky z kraje to byla první možnost rozvíjet svoje umění v letošní sezóně. Po ranním zahřátí a důkladném dynamickém strečinku následoval dopolední blok, ve kterém se věnujeme tolik potřebnému brankářskému bruslení,“ říká Filip Luňák.

Po společném obědě následují dva tréninky se střelbou, ve kterém je věnována pozornost vždy konkrétnímu tématu. Tentokrát šlo o zakončení přes osu hřiště. „To je zejména pro mladší brankáře velmi těžké zvládnout. V průběhu tréninku jsme viděli na brankářích velké zlepšení. První hodinu v odpoledním bloku jsou na ledě brankáři z mladší skupiny, aby jsme jim mohli pomoci s přípravou do výstroje. Po odpoledním tréninku na ledě se kluci přesunou do naší nové tělocvičny, kde se věnují obratnosti a základní gymnastice," dodává bývalý výborný gólman.

Fotogalerie