Preview k zápasu
čt 14.9.2017 | Petr Šatalík

Zlomit zlý vstup do ligy! Hradečtí vyrážejí do duelu s Plzní

Po prvních třech kolech soutěže má Mountfield na svém kontě stále hrůzostrašně vyhlížející nulu. Bodový zisk mužstva Václava Sýkory ne a ne přijít. Východočeši musí o to hladověji upínat své zraky k pátečnímu zápasu, kdy pod Bílou věž přicestuje plzeňská Škoda, aby s místním celkem od 18:00 změřila síly. Lvi mají v utkání jasný úkol – vybojovat první vítězství v sezóně.

Mountfield HK – HC Škoda Plzeň, pátek 18:00: ON-LINE

O náladě v kabině se po nevydařeném začátku extraligového ročníku rozpovídal Dominik Graňák. „Nebudu lhát, když řeknu, že není dobrá. Nebo minimálně není taková, jakou bychom ji chtěli mít. Momentálně však k lepší důvod není. Start jsme si ani zdaleka takhle nepředstavovali, ale je to realita. A teď je na nás, abychom to otočili a vyhráli nejbližší zápas. Potom se snad rozběhneme do těch dalších,“ doufá zkušený obránce.

Čemu přisuzovat špatný vstup do soutěže? „Nevím, zda jsme nezůstali zaskočení tím, že jsme prohráli první zápas. Možná nás to trochu nalomilo, ale nemůže to být hlavní důvod, protože si myslím, že žádný tým nevyhraje všechny zápasy. Sedm měsíců neodehraje žádné mužstvo v nejoslnivější formě, takže s tím špatným začátkem se musíme vyrovnat, máme zkušený tým,“ věří v sílu kádru hráč, jenž s Dynamem Moskva získal Gagarinův pohár.

Kde tým tlačí pata nejvíce? „Fakt je ten, že dáváme velmi málo gólů. Ve dvou zápasech jsme nedali ani jeden, a to je samozřejmě vždy problém. Možná bude třeba, abychom hráli ještě trochu víc týmově, jeden za druhého. Chyby se stávají, ale musíme být schopní, když už nastanou, je vyřešit my ostatní,“ hledá cestu ven z nepohody zadák Mountfieldu.

Nešťastný začátek ligy velí v pátek získat tři body. „Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát, ale na druhou stranu sport je takový, že negarantuje nic. Před začátkem sezóny jsme si mysleli, že po třech zápasech to bude vypadat jinak, bohužel odrazili jsme takto. Každý si uvědomuje důležitost utkání, na druhé straně se mentálně upínat jen na výsledek, to je vždy dost těžké a složité. Spíš se zabývejme tím, aby hra byla kvalitní a pak dobré výsledky určitě přijdou,“ neztrácí přehled a pohodu Dominik Graňák.

Změny na soupisce Plzně

Škoda před sezónou přišla o svou dlouholetou jedničku v brankovišti – Matěje Machovského, který zamířil přes oceán zkusit své štěstí v NHL v dresu Detroitu Red Wings. Náhradu za něj Západočeši pořídili z jihlavské Dukly, odkud přišel Miroslav Svoboda.

Novou akvizicí v obranných liniích je Nick Jones, jehož Plzeň získala z norské ligy. Na rodné Slovensko naopak odešel bývalý zadák Hradce Peter Frühauf, jenž se upsal Dukle Trenčín. Za Škodu už nebudou nastupovat ani Tomáš Slovák a David Němeček, prvně jmenovaný již obléká dres Chomutova, druhý Mladé Boleslavi.

V ofenzívě již Plzeňští nemohou počítat s Tomášem Svobodou, jeho staronovým působištěm je Brno. Kariéru ukončil Jakub Koreis a Jakub Lev zamířil do Vítkovic. Tomáše Hrnku zase zlákala KHL a dres bratislavského Slovanu. Jenže posily do útoku jsou neméně zvučné. Nejen hradecké fandy určitě mrzí, že se pod Bílou věž nevrátil Tomáš Mertl, Škoda dále podepsala také Milana Gulaše, který přišel ze švédského Färjestadu. Počítat se musí i s Petrem Strakou, jenž dříve působil v AHL.

Start do sezóny indiánům vyšel

Bilance Hradeckých se Západočechy svým zdáním klame. Mountfield sice vyhrál devět z šestnácti zápasů, které s Plzní od roku 2013 sehrál, jenže z posledních šesti dokázal vytěžit jen jediné vítězství! Celkové skóre z těchto duelů je vyrovnané, Škoda dala o jeden gól víc – 41:40.

Indiáni mohou být s úvod ligy spokojení. Hned v prvním kole porazili celkem jasně Litvínov 5:1. Následně sice nedokázali uspět na dálném východě v Třinci, kde padli 2:5, jenže v posledním zápase předvedli něco, co se hned tak nevidí a svým protivníkům určitě na sebedůvěře nepřidali. Olomouc smetli 10:0 a na válečné stezce budou chtít pokračovat také v Hradci. Lvy v jejich současném rozpoložení rozhodně nečeká snadný duel.

Vstupenky na utkání stále v prodeji

Hradečtí hokejisté budou proti rozjetému soupeři potřebovat mohutnou podporu svých fanoušků! Lístky na utkání jsou stále k dispozici skrze on-line aplikaci na webu klubu. Kasy se v pátek otevírají od 13:00 a vstupenku je na nich možno zakoupit i po zahájení duelu. Přijďte podpořit Lvy na jejich cestě za prvními body v ročníku!

Přehled loňských vzájemných zápasů

kolodatumdomácíhosté
8. pá 30.9.2016 Plzeň Mountfield HK 4:3p (0:2, 3:0, 0:1 – 1:0)   
34. út 25.10.2016 Plzeň Mountfield HK 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)   
21. út 15.11.2016 Mountfield HK Plzeň 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)   
47. pá 17.2.2017 Mountfield HK Plzeň 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)   
Sestavy z minulého utkání
Sedláček – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Köhler, Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Vopelka – Dvořák, Zigo, Miškář. Trenér: Václav Sýkora.
Svoboda – Kvasnička, Kadlec, Pulpán, Sklenička, Moravčík, Jones – Straka, Mertl, Gulaš – Kubalík, Stach, Indrák – Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg – Kodýtek. Trenér: Martin Straka.