Preview k zápasu
čt 21.9.2017 | Lukáš Foff

Vzhůru na Kohouty! Hradec zajíždí na led svého nejoblíbenějšího soupeře

Po čtyřdenní přestávce jdou hráči znovu na to. Úkol zní jasně: Navázat na dvě domácí výhry i na ledě Kohoutů. Ti se však od debaklu 0:10 s Plzní ohromně zvedli a Liberci ani Litvínovu nepovolili ani branku. Ve prospěch Východočechů však může hrát sebevědomí, neboť Hanáky porazili už desetkrát v řadě! Utkání startuje v pátek v 18:00.

HC Olomouc – Mountfield HK, pátek 18:00: ON-LINE

Po hrubě nevyvedeném začátku sezóny a třech prohrách v řadě přišla první tříbodová výhra nad velmi ambiciózním Třincem. Hradečtí hokejisté tak navázali na vítězství s Plzní nejlépe, jak mohli a v kabině se všem dýchá mnohem lépe. To potvrzuje i Richard Jarůšek. „Věděli jsme, že na začátku sezóny to nebylo ono. Vůbec nic se nám nedařilo. Teď se to zvedlo a musíme v tom pokračovat. Nálada v kabině je určitě lepší, než byla,“ přitakává hradecká šestadevadesátka.

Prvních pět utkání se navíc odehrálo v deseti dnech, takže na odpočinek příliš času nezbývalo. Až teď před šestým duelem, jenž Hradec odehraje v Olomouci, přišlo čtyřdenní volno, které hráči uvítali. „Pauza vždycky přijde vhod. Člověk si odpočine a může se připravit na pátek. V pondělí jsme měli volno a v úterý odpoledne jsme se sešli. Od té doby už vše naběhlo do starého režimu a připravujeme se na další zápas, kde uděláme všechno pro to, abychom opět vyhráli,“ slibuje urostlý forvard.

Kohouti vypadali z počátku sezóny na ručník. Krčili se na samotném dně tabulky a od Plzně dostal Branislav Konrád dokonce potupnou desítku. Od té doby však v brankovišti předvádí skvělé výkony a Olomouc vynulovala Liberec i Litvínov. „Od toho debaklu se Olomouc hodně zvedla a vyhrála, co se dalo. Nečeká nás vůbec nic lehkého. Podle mě se vrátili k tomu, co hráli minulý rok. Nepříjemný hokej, stáhnou se do obrany a poté útočí z rychlých brejků. Musíme se na to připravit. Určitě to nebude žádná přestřelka a nepadne moc gólů,“ myslí si Richard Jarůšek.

Hanáci přivedli tři hráče, odešlo jich dokonce šest

Kohouti do příchodů příliš neinvestovali. Z Třince přišel velezkušený obránce Lukáš Galvas, jehož syn Jakub už v týmu působí. Ze Zlína bylo prodlouženo hostování Romanu Vlachovi a čerstvou posilou se stal Bruno Mráz. Tento forvard působil naposledy ve slovenském Zvolenu, kde v minulé sezóně posbíral v 51 utkáních velice slušných 42 bodů.

Řady Olomouckých však také prořídly, a to celkem výrazně. Pavel Skrbek odešel do EBEL ligy hájit barvy znojemských Orlů. V týmu nebude působit ani jeho kolega z obranných řad Alex Rašner. Co se útočných řad týče, hostování ze Zlína skončilo Pavlu Fořtovi, tým opustili Tomáš a Juraj Mikúšové, a také Jakub Matai.

Kohouti jsou hradeckým oblíbeným soupeřem

Statistika může být pomíjivá, ale přesto často ledacos naznačí. Tentokrát ukazuje to, že Mountfield HK na Olomouc umí. Ze dvanácti utkání ji totiž porazili Lvi hned jedenáctkrát a momentálně už dokonce desetkrát za sebou! Skóre je tedy logicky také na straně Královéhradeckých v poměru 40:24.

Hanáci měli vstup do sezóny podobně jako Hradec velmi hrůzostrašný. První tři duely v řadě prohráli, ten třetí dokonce na ledě Plzně 0:10! Od té doby ale obrana společně s Konrádem zavřela vrata a ve zbylých dvou utkáních s Libercem a Litvínovem si puk do jejich sítě cestu nenašel. Suma sumárum z toho je prozatímní 11. místo se šesti body.

Přehled loňských vzájemných zápasů

kolodatumdomácíhosté   
10. pá 7.10.2016 Olomouc Mountfield HK 3:4p (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)   
23. ne 20.11.2016 Mountfield HK Olomouc 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)   
36. út 24.1.2017 Olomouc Mountfield HK 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)   
49. pá 24.2.2017 Mountfield HK Olomouc 4:3p (1:1, 2:0, 0:2 – 1:0)   
Sestavy z minulého utkání
J. Sedláček – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič – Bednář, Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal, Zigo – Köhler, Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp. Trenér: Václav Sýkora.
Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek, Buc – Burian, R. Vlach, Eberle – Herman, Skladaný, Strapáč – Rác, Jergl, Ostřížek. Trenér: Zdeněk Venera