Zápasy mládeže
so 23.9.2017 | Tomáš Kalas, Radek Staněk

Čtvrtá výhra! Mladší dorost zvítězil i v Jihlavě

Zápasové menu

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Přesně taková je bilance mladšího dorostu v úvodu sezóny. Tři body si Hradečtí odváží také z Jihlavy. Po bezbrankové první třetině se Moutntfield rozstřílel a ve 44. minutě vedl už 4:0. Domácím se dvěma góly podařilo utkání zdramatizovat, výhru si však hosté vzít nenechali.

Utkání prvního se čtvrtým skupiny Střed nabídlo od začátku vysoké tempo. Již v první minutě šel na trestnou Pinkas za hákování. Domácí předvedli dobrý tlak na branku, nejvážnější byla asi střela Chlubny, která nadělala dost paseky v brankovišti hostí. Hosté si také tvořili šance díky dobrému důrazu v předbrankovém prostoru. Všechny šance jak na jedné, tak na druhé straně ale pochytali brankáři Maláč s Tichým. Oba týmy tak šly do kabiny za remízového stavu.

Druhá třetina nabídla podobný obraz, jako ta první. Hosté mohli jít do vedení v 28. minutě, když střílel Naar a Maláč se musel dost ohánět, aby zabránil gólu. V polovině utkání byl vyloučen domácí Winkler a v přesilovce mohl poslat hosty do vedení Boštík, jenže puk do branky nezasunul. V 35. minutě už se ale hosté radovali. Jaroslav Kašpar zkusil střelu z ostrého úhlu a k údivu všech přítomných tento pokus skončil v brance. O 38 sekund později bylo v hostujícím táboře ještě více veselo. Po vyhraném buly a následném nahození před branku se dobře zorientoval Filip Boštík. Vedení mohl navýšit Moravec, se svým pokusem naložil bídně. Domácí měli k dispozici přesilovku, paradoxně v ní gól dostali. Moravec nahrál rozjetému Janu Juštovi, který zatloukl hřebíček do rakve pro domácí.

I do poslední třetiny vstoupili lépe hosté. Maláč vyrazil puk přímo na hůl Petra Moravce a Hradec vedl už 4:0. Netrvalo dlouho a domácí měli příležitost ke snížení. Tomáš Chlubna byl podražen v úniku Naarem a jihlavský forvard si poradil s trestným střílením náramně. Utkání se ve třetině rozkouskovalo vlivem strkanic a icingů. To ale nevadilo domácím, kteří šest minut před koncem stáhli náskok na dvě branky. Petr Brož překonal Tichého téměř z nulového úhlu. Utkání se poté dohrálo bez gólů a domácí prohráli 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Filip Boštík 1 0 1 0 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Hynek 0 0 0 0 0
Jan Jušta 1 0 1 3 2
Jaroslav Kašpar 1 1 2 1 0
Kryštof Lang 0 2 2 1 0
Petr Moravec 1 1 2 2 0
Jakub Naar 0 1 1 2 0
Marek Pelda 0 1 1 2 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 8
Milan Souček 0 1 1 1 0
Radim Šlaicher 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava):
Myslím si, že první třetinu jsme odehráli slušně. Bohužel po prvním gólu hráče zachvátila panika a mysleli si, že to otočí. Padly tři slepené góly, které utkání rozhodly. Rozhodla taktéž naše efektivita v zakončení. Soupeř se dostával do vyložených šancí, které dokázal proměnit, my dnes bohužel stříleli slepýma a ve třetí třetině jsme se s tím snažili něco udělat. Hradec má ale kvalitní mančaft a podařila se nám pouze kosmetická úprava výsledku. Bohužel si někteří hráči myslí, že existuje jenom hra dopředu a nemyslí na defenzívu. Na tom musíme určitě zapracovat.

Petr Luštinec (Mountfield HK):
První třetina byl souboj jihlavského gólmana s hradeckým, nepadl žádný gól, byl to spíše boj o každý kousek ledu. Jihlava měla trošku navrch, my jsme druhou třetinu přidali a podařilo se nám vytvořit tříbrankový náskok, který jsme v třetí třetině zúročili do stavu 4:2. Trochu jsme si pošramotili reputaci ve třetí třetině, kdy jsme Jihlavu pustili do hry, ale výsledek jsme pohlídali a máme 3 body.