Akademie ČH
st 27.9.2017 | Matouš Soukup

Mládežníci se představí hlavně na domácím ledě, v pátek dojde na derby

Poslední zářijový týden připravil pro hradecké fanoušky mládežnického hokeje velkou porci zábavy. Od čtvrtka do neděle se pod Bílou věží představí všechny mládežnické kategorie, ta juniorská dokonce dvakrát. Velkým tahákem bude bezpochyby i představení starších dorostenců, kteří v pátek odpoledne hostí Pardubice. Mladší dorostenci pak jako jediní pojedou bojovat o body i na kluziště soupeře.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
MD čt 28.9.2017 Mountfield HK Č. Budějovice 15:00 (1)
JUN čt 28.9.2017 Mountfield HK Liberec 18:30 (1)
SD pá 29.9.2017 Mountfield HK Pardubice 15:00 (1)
JUN so 30.9.2017 Mountfield HK Ml. Boleslav 12:00 (1)
MD so 30.9.2017 Žďár n. S. Mountfield HK 14:00

Junioři se dvakrát představí v domácím prostředí

Tabulka DHL ELJ
1. Kometa 15
2. Ml. Boleslav 14
3. Plzeň 12
4. Jihlava 11
5. Sparta 11
6. Hradec Králové 10
7. Zlín 10
8. Č. Budějovice 9
9. Slavia 9
10. Chomutov 9
...
16. Pardubice 6
17. Olomouc 3
18. Litvínov 2

Nejstarší mládežnický výběr se z nepříliš povedeného vstupu do sezóny rychle oklepal a z poslední čtveřice zápasů si vždy odnesl bodový zisk. K posledním dvěma zápasům nastoupili Hradečtí v hlavním městě proti oběma pražským „S“. Utkání se Spartou bylo do poslední chvíle vyrovnané a rozhodovalo se až v prodloužení, ve kterém byli po vítězné brance a výsledku 2:1 šťastnější domácí. Nedělní klání se Slavií mělo zcela rozdílný průběh. Lvi se třemi góly v úvodní části ujali vedení a po zbytek zápasu jej zkušeně kontrolovali. Po závěrečné siréně se mohli v Edenu radovat z vítězství 4:1.

Čtvrtečním soupeřem Mountfieldu bude severočeský Liberec. Bílí Tygři zatím nevstoupili do sezóny šťastně a téměř pravidelně střídají porážky a vítězství. V zápasech hraných v závěru minulého týdne nejprve utržili těsnou porážku v prodloužení na ledě jihlavské Dukly, v sobotu pak nestačili ani na Kometu Brno, které podlehli 1:3.

Nedělním sokem hradeckého týmu bude Mladá Boleslav. Ta naopak zažívá povedený začátek, když ze šesti zápasů nevyhrála jen jeden. Přemožitelem Boleslavských bylo pouze Brno, jež dokázalo z města automobilů odvézt cenné vítězství 4:3. V sobotním zápase už Středočeši nedovolili podobný průběh a po gólech v první třetině porazili Jihlavu 3:1.

Na starší dorostence čeká domácí východočeské derby

Tabulka ELSD – C
1. Č. Budějovice 11
2. Hradec Králové 9
3. Žďár n. Sázavou 9
4. Pardubice 7
5. Havl. Brod 0

V kategorii staršího dorostu čeká na hradecké mládežníky jediné klání, které ale bude rozhodně stát za to. Ve skupině C se totiž během pátečního odpoledne střetnou s pardubickým Dynamem. První vzájemný zápas na ledě východočeského rivala dopadl lépe pro Mountfield, který gólem v prodloužení rozhodl o svém vítězství. Minulý týden zajížděli Hradečtí k venkovním zápasům do Havlíčkova brodu a Žďáru nad Sázavou. Po páteční výhře 5:2 ovšem přišla porážka 3:5 na ledě Žďáru.

Pardubice během víkendu čekal jediný soutěžní zápas. K tomu vyrazili na Vysočinu, kde nastoupili proti Žďáru nad Sázavou. Divoké utkání plné zvratů nakonec dopadlo lépe pro domácí, kteří zvítězili 6:4 a během víkendu získali skalp obou východočeských týmů. Tabulkové hodnocení sobotních soupeřů hovoří lépe pro domácí Hradec, který je na druhé příčce, o dva body před čtvrtým Dynamem.

Mladší dorostenci usilují o prodloužení neporazitelnosti

Tabulka ELMD – S
1. Hradec Králové 11
2. Liberec 9
3. Ml. Boleslav 8
4. Havl. Brod 8
5. Jihlava 6
6. Letňany 5
7. Kometa 5
8. Žďár n. Sázavou 3
9. Č. Budějovice 3
10. Pardubice 2

Dva zápasy během nadcházejícího závěru týdne čekají kromě juniorů i na mladší dorostence. Svěřenci Petra Luštince si zatím drží sérii zápasů bez porážky, během které se hned třikrát radovali z tříbodového zisku, jednou rozhodli o svém vítězství v prodloužení. K minulému zápasu vyjeli Hradečtí do Jihlavy, kde především díky povedené druhé třetině dokráčeli k výhře 4:2.

Jejich první soupeřem bude během pátečního odpoledne českobudějovický Motor. Jihočechům se začátek soutěže nedaří podle představ, prvního bodového zisku se dočkali až minulou sobotu díky domácí výhře 4:1 nad Žďárem nad Sázavou.

A právě tam vyrazí Lvi ke svému druhému zápasu. Tým z Vysočiny dokázal bodovat pouze v první dvou střetnutích, poté si připsal dvě porážky včetně té poslední s již zmíněným Motorem.