Akademie ČH
st 4.10.2017 | Matouš Soukup

Mládežníky čeká nabitý program, dvě kategorie přivítají Havlíčkův Brod

Mládežnické soutěže jsou v plném proudu, což potvrzuje nadcházející víkend. Juniorskou kategorii čeká výlet na východ, kde narazí na Vítkovice a Třinec. Oba dorostenecké týmy pak přivítají na domácím ledě Havlíčkův Brod, ten starší se navíc ještě představí v jihočeské metropoli proti Motoru.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
MD (přát.) čt 5.10.2017 Mountfield HK Nové Město 17:30 (1)
SD pá 6.10.2017 Č. Budějovice Mountfield HK 16:00
JUN pá 6.10.2017 Vítkovice Mountfield HK 18:30
JUN so 7.10.2017 Třinec Mountfield HK 12:00
MD so 7.10.2017 Mountfield HK Havl. Brod 12:00 (1)
SD so 7.10.2017 Mountfield HK Havl. Brod 15:30 (1)

Junioři sehrají dvě klání na samém konci republiky

Tabulka DHL ELJ
1. Kometa 21
2. Plzeň 18
3. Ml. Boleslav 16
4. Jihlava 14
5. Hradec Králové 13
6. Č. Budějovice 12
7. Kladno 12
8. Slavia 12
9. Chomutov 11
10. Pardubice 11
...
16. Třinec 6
17. Olomouc 6
18. Litvínov 5

Juniorská kategorie nastoupila v rámci minulého týdne ke dvěma zápasům na domácím ledě, jako první přivítala Bílé Tygry z Liberce. Hradečtí dokázali stáhnout dvoubrankové manko, nakonec však podlehli Severočechům 2:3 po prodloužení. Duel s Mladou Boleslaví měl podobný scénář a rovněž dospěl až do prodloužení. Pouhých deset sekund před jeho skončením se dokázali Lvi podruhé prosadit a po výhře 2:1 tak v celkovém součtu získali tři body.

V nadcházejících dnech čeká tým pod vedením Aleše Krátošky zcela opačná situace, k dvoudennímu tripu totiž vyjedou až daleko na východ. Jako první v pátek zavítají na led vítkovické Ridery. Ta z posledních dvou zápasů odešla se třemi body, když po výhře na 4:1 na ledě Jihlavy podlehla favorizované Kometě 2:5.

Druhým soupeřem Hradeckých budou třinečtí Oceláři. Ti sehráli poslední zápasy se stejnými soupeři jako Vítkovice, bod však nedokázali vytěžit ani jeden. Kometě podlehli 2:3, jihlavské Dukle 2:4. Co se postavení tabulky týká, jsou na tom hradečtí lépe než jejich víkendoví soupeři – na rozdíl od nich se totiž nachází v její horní polovině.

Starší dorost čeká výjezd na jih, poté utkání doma

Tabulka ELSD – C
1. Č. Budějovice 16
2. Žďár n. Sázavou 13
3. Hradec Králové 11
4. Pardubice 8
5. Havl. Brod 0

Tým staršího dorostu v absolvoval v předešlém týmu opravdu náročný zápas, se kterým si ale dokázal poradit. Proti velkému rivalovi z Pardubic došlo na drama až do samotného konce. Po třech přesných zásazích na obou stranách muselo přijít prodloužení, jež gólem zlomili ve svůj prospěch domácí mládežníci a zvítězili 4:3. V obou dosavadních letošních případech se tak z vítězství v derby radovali hráči Mountfieldu.

V nadcházejících dnech čeká na starší dorostence nejdříve venkovní, později pak i domácí zápas. Jako první se utkají během pátečního odpoledne s jihočeským Motorem. Ten má za sebou úspěšný víkend, kdy nejprve přetlačil v těsném zápase Žďár nad Sázavou 3:2 po prodloužení, posléze si poradil i s Pardubicemi v poměru 5:2.

Druhým soupeřem Hradce bude tým z Havlíčkova Brodu. Jeho hráči dosud čekají na první bod v tabulce, v posledním zápase si připsali těsnou porážku 2:3 se Žďárem. V hradecké ČPP Aréně tak bude chtít tým z Vysočiny hlavně překvapit, Východočeši jim ale rozhodně nic zadarmo nedají.

Prodlouží mladší dorostenci domácí neporazitelnost?

Tabulka ELMD – S
1. Liberec 15
2. Hradec Králové 14
3. Havlíčkův Brod 11
4. Ml. Boleslav 11
5. Žďár n. Sázavou 9
6. Kometa 8
7. Jihlava 6
8. Č. Budějovice 6
9. Pardubice 5
10. Letňany 5

Nejmladší mládežnická kategorie procházela soutěží až do konce minulého týdne stále neporažena, to však po utkání na ledě Žďáru nad Sázavou už neplatí. Nejprve si mladší dorostenci ve čtvrtečním zápase zkušeně poradili s Českými Budějovicemi, které přestříleli jednoznačně 6:1, pak přišel na řadu zmíněný zápas ve venkovním prostředí. Hradečtí sice započali duel výborně a po prvním dějství vedli o dvě branky, domácí tým ale nesložil zbraně a po obratu zvítězil 4:3.

Přestože v mistrovských utkáních se mladší dorost představí jen jednou, jeho hra bude pod Bílou věží přesto k vidění dvakrát. Původně volné čtvrtky se totiž hradečtí mladíci rozhodli vyplnit přátelskými zápasy a tento týden změří síly se staršími dorostenci Nového Města.

V sobotu pak do východočeské metropole přijede Havlíčkův Brod. Souboj druhého týmu s třetím napovídá, že na svěřence Petra Luštince čeká nelehký úkol. Jejich soupeř během posledních dvou kol podlehl žďárským Plamenům 2:4, poté si dokázal napravit reputaci v domácím zápase proti Letňanům, které porazil jednoznačně 5:1. Hradečtí jsou zatím v domácí prostředí stoprocentní, dokáží svoji výbornou bilanci protáhnout na další zápas?