Zápasy mládeže
so 7.10.2017 | Klára Petrásková

Paráda! Starší dorost navázal na mladší a vysoko přestřílel Havlíčkův Brod

Zápasové menu

Téměř dvojnásobná střelecká převaha a sedm gólů! Starší dorostenci parádně navázali na jejich mladší kolegy, kteří o několik hodin dříve rozstříleli Havlíčkův Brod 11:4. O osudu klání staršího dorostu rozhodla především první třetina, v níž si Hradec vypracoval tříbrankový náskok. Kanonádu dokončili Lvi v poslední dvacetiminutovce, kdy přidali další čtyři trefy a zaslouženě oslavili výhru 7:3.

Lvi se s ničím nerozpakovali a vstřelili tři branky

Hradečtí skočili do zápasu rovnýma nohama. V 5. minutě vedli už o dva góly! Nejprve Hrabčák zavezl podél mantinelu puk na levý kruh, odkud našel Dominika Sklenáře. Ten u pravé tyče jen nastavil hůl. Následoval ho o chvíli později Petr Poppel, jenž z mezikruží pohledně vystřelil na vyrážečku – 2:0.

Aktivní hokej přinesl v následujících minutách příležitosti na obou stranách, velmi blízko skórování byl třeba Pinkas. Ten totiž po efektní kombinaci celé útočné lajny nastřelil spojnici tyčí. Tuto akci sice Východočeši ještě nevyužili, do kabin šli ale i přesto s vedením 3:0. Dominik Sklenář totiž obdržel přesnou nahrávku do jízdy a krásně vymetl bližší růžek hostující klece.

Havlíčkův Brod zužitkoval dvojnásobnou přesilovku

Ze druhé dvacetiminutovky uplynulo necelých sedm minut, když hostující hráč vyřešil zmatky na brankovišti zalehnutím puku. Nařízeno bylo trestné střílení, kterého se ujal Pinkas, jeho ránu na vyrážečku ale přečetl Rachůnek. Skóre se chvíli nato mohlo měnit na druhé straně, Křehlík ale svým pokusem orazítkoval jen tyč.

Zápas se pomalu přehoupl do své druhé poloviny, šance ale byly k vidění i nadále. Havlíčkobrodský Dudycha se málem radoval po obkroužení branky, hradecký Poppel zase napálil brankovou konstrukci. Krátce před koncem třetiny dostali hokejisté z Kotliny k dispozici dvojnásobnou přesilovku a naložili s ní náramně. Tomáš Křehlík zamíchal s pukem na pravém kruhu a poté jej švihem mezi tělem a tyčí propasíroval do brány – 3:1.

Šest branek udělalo tečku za sobotním duelem

Z poslední periody neuběhly ani čtyři minuty a pod Bílou věží se slavil hattrick. Dominik Sklenář se prosadil pěknou ranou z levého kruhu – 4:1. Havlíčkobrodským se ale tříbrankový rozdíl nelíbil, a tak hned odpověděli. Tomáš Křehlík udělal před gólmanem rychlou kličku a bekhendem zvedl puk do sítě – 4:2

Přelom třetí části patřil hradeckému Samuelu Hrabčákovi. Ten totiž nejprve z mezikruží nádhernou švihovkou vymetl levý vingl a o dvě minuty později přidal ještě další trefu pod břevno – 6:2. Z gólového účtu zápasu to ale stále nebylo vše.

K dorážce se na hraně brankoviště dostal hostující Marek Tecl a jednoruč poslal puk směrem za brankovou čáru – 6:3. Konečné slovo ale měli Hradečtí. Konkrétně Tadeáš Jakubec, jenž využil vyjetí havlíčkobrodského gólmana a ze strany trefil prázdnou bránu. Po výhře 7:3 tak všechny body zůstaly ve východočeské metropoli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 2 3 5 4 0
Tadeáš Jakubec 1 0 1 1 0
Maxmilián Komma 0 1 1 1 0
Petr Kuboš 0 2 2 2 2
Miroslav Kukla 0 1 1 1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 1 2
Tomáš Müller 0 0 0 3 0
Martin Pěnčík 0 0 0 2 2
Tadeáš Pinkas 0 0 0 1 0
Petr Poppel 1 0 1 1 0
František Řehák 0 0 0 1 0
Vojtěch Síla 0 1 1 1 0
Matěj Síla 0 0 0 -1 2
Dominik Sklenář 3 2 5 3 0
Martin Soukup 0 0 0 0 0
Kryštof Šánek 0 1 1 1 0
Dominik Šedivý 0 1 1 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 60 27 3 24 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Věděli jsme, že soupeř odehrál výborný zápas proti Pardubicím, které porazil na nájezdy. Utkání jsme v žádném případě nechtěli podcenit a už od začátku jsme se snažili navázat na zápas, který jsme odehráli včera v Budějovicích. To se nám podařilo, po první třetině jsme vedli 3:0. Ve druhé třetině jsme sice nepolevili, ale měli jsme spoustu šancí a nedali z nich góly. Na konci jsme inkasovali, když jsme dvakrát vyhodili kotouč. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme hrát jako tým a hlavně si jít za třemi body. To se nám podařilo a za oba víkendové zápasy jsme rádi.

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
Myslím, že utkání se rozhodlo v první třetině. Domácí měli drtivý nástup, my jsme naopak nechytili začátek a dostali tři rychlé góly. Před druhou třetinou jsme udělali průvan v kabině, protože takhle se nepřistupuje k extraligovému utkání. Zlepšili jsme obranu a pohyb a třetinu vyhráli 1:0. Před třetí třetinou jsme si říkali, že rozdíl o dva góly nic neznamená, a snažili jsme se dostat do zápasu. Bohužel ale domácí každou chybu potrestali a vítězství si už pohlídali.