Preview k zápasu
čt 12.10.2017 | Lukáš Foff | Foto: Luboš Vácha / HC Dukla Jihlava

Pozornost zpět na extraligu. V té se Hradci daří, šňůru může natáhnout v Jihlavě

Mountfield HK se vrací do koloběhu extraligy. Liga mistrů už je minulostí, neboť omlazená hradecká sestava nestačila na SC Bern a Lvi tak skončili ve skupině F čtvrtí. V tuzemské soutěži se ale Východočechům začalo dařit. V zádech mají šňůru tří výher v řadě, kterou mohou prodloužit na ledě nováčka z Jihlavy. Dukla má proměnlivou výkonnost, ale nedávno dokázala sebrat bod i nejofenzivnějšímu týmu extraligy – Plzni. V pátek v 17:30 tedy budou svěřenci Václava Sýkory potřebovat velkou podporu.

HC Dukla Jihlava – Mountfield HK, pátek 17:30: ON-LINE

Hradečtí hokejisté mají nabitý program. V úterý večer absolvovali poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů, ve kterém padli v Bernu 2:5. Sestava byla velmi omlazená, takže k jedněm z nejzkušenějších hráčů patřil i pětadvacetiletý Filip Pavlík. „Utkání v Bernu jsme vůbec nezačali špatně, ba naopak. Povedla se nám první třetina, po které jsme vedli 1:0 a podle mě to mohlo být klidně i víc. Měli jsme tam ještě dva samostatné nájezdy, kdy se kluci dostali do brejku, takže to byla velmi dobrá dvacetiminutovka. Poté jsme ale dostali gól a vlastně celkem čtyři ve druhé třetině, pak už to bylo velmi těžké obracet,“ popisuje hradecký zadák.

Dalším důležitým faktorem bylo, že se ve druhé třetině zranil Radek Pilař a Mislav Rosandič obdržel trest do konce zápasu. V tu chvíli hradecká sestava čítala pouze 15 hráčů a šlo tedy i o velmi slušnou kondiční přípravu. „Tohle se prostě může stát. Všichni to víme a všichni jsme už takhle někdy hráli. Je to náročnější a ubírá to více sil, ale není to podle mě nic, co by se nedalo zvládnout,“ zachovává si nadhled hráč s pětačtyřicítkou na zádech.

Další duel bude pro Mountfield HK velkou neznámou, jeho soupeřem totiž bude donedávna prvoligová Dukla. Tamější zimní stadion však mají dobře v paměti hradečtí fanoušci, neboť za dob první ligy byla Jihlava tradičním soupeřem působícím ve vyšších patrech tabulky. „Je to určitě jiné hrát proti nim, protože mají určitou taktiku, se kterou do extraligy přišli. Pokud hrajete proti mužstvu, které v lize už nějakou dobu působí, tak ho hráč zná a určitým způsobem ví, co může očekávat. Bude to tedy určitě velmi těžký zápas, protože oba týmy samozřejmě chtějí vyhrát,“ dodává s úsměvem Filip Pavlík.

Nováček z Vysočiny přivedl spoustu hráčů

To bylo rošád. Jihlava cítila, že potřebuje před extraligou notně posílit, takže se toho chopila ve velkém. Do týmu přišli namátkou třeba: Tomáš Kubalík na hostování ze Sparty, Michal Hlinka z Vítkovic taktéž na hostování, Erik de la Rose ze Storhamaru, nebo Lukáš Žálčík z Českých Budějovic.

Když tolik hráčů přišlo, logicky museli nějací také odejít. Týkalo se to například Miroslava Svobody, jenž putoval do Plzně, Michala Důrase, který si ozkouší francouzskou ligu za Štrasburk, Vlastimila Bilčíka, mířícího do Automatyky Gdańsk či Lukáše Sáblíka, který ukončil aktivní kariéru.

Dukla dává hodně gólů, ale střídá výhry s prohrami

Poslední zápasy Jihlavy
Pardubice – Jihlava 7:5
Brno – Jihlava 4:2
Jihlava – Vítkovice 4:2
Plzeň – Jihlava 2:1p
Jihlava – Litvínov 4:1

Jihlavský tým se nachází na 11. místě se 13 body. Celkové skóre má 29:31. V počtu vstřelených gólů tedy patří celku z Vysočiny páté místo. Nutno navíc podotknout, že Jihlava má o jeden odehraný zápas méně, protože teprve bude dohrávat jedenácté kolo.

V poslední době střídají hráči s ježkem na prsou výhry s porážkami. Z posledních dvou utkání ale vybojovali čtyři body. V devátém kole uzmuli bod v Plzni po prohře 1:2p, ale v posledním duelu zdolali trápící se Litvínov 4:1

Fanclub pořádá výjezd, pojedou čtyři autobusy

Jako už tradičně, hradečtí fanoušci vypravují na výjezd několik autobusů. Tentokrát budou čtyři a ještě v nich pár míst zbývá. Pokud chcete hokejisty Mountfieldu HK podpořit, dorazte v pátek ve 14:30 k vrátnici ČPP Arény. Více informací včetně ceny výjezdu naleznete na oficiálním Facebooku fanklubu.

Sestavy z minulého extraligového utkání
Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Půža, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa – Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Macík, Hubáček, Protasenja Trenér: Petr Vlk.
Rybár – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler, Dragoun, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal, Červený – Jarůšek, Džerinš, Látal.Trenér: Václav Sýkora.