Ohlasy k zápasu
pá 13.10.2017 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Bylo jen otázkou času, kdy mi to tam spadne, hlásí dvougólový střelec Jarůšek

Bylo to dlouhé čekání, ale nakonec se vyplatilo. Od začátku sezóny nemohl Richard Jarůšek protrhnout střeleckou smůlu. Vydatný půst ukončil až v Jihlavě a to se vším všudy. Dvěma góly rozhodl o čtvrté výhře Mountfieldu v řadě. Ani to ještě nemuselo být vše, v závěru totiž sahal dokonce po hattricku, který mu ale Jakub Škarek zatrhl.

Jak byste zhodnotil vítězný zápas v Jihlavě?
Jeli jsme sem s tím, že Jihlava je nepříjemný soupeř, což se potvrdilo. Hráli poctivě dozadu a těžili z brejků. Naštěstí jsme dali první gól, což se nám letos moc nestává, a zápas jsme si pohlídali.

Vy jste dal své první góly v sezóně. Jak jste viděl svůj výkon?
Doufám, že to nejsou poslední dva góly, musím pokračovat dál. Jak jsem říkal dříve, hodně jsem střílel a vytvářel si příležitosti, takže bylo otázkou času, kdy mi to tam spadne a tady se to zaplaťpánbůh podařilo.

Jihlavě se doma daří, její gólman Škarek tu odchytal několik skvělých zápasů. Uvažoval jste i nad tímto faktorem?
Na poradě jsme si ukazovali, že Jihlava je doma silná. Nijak jsem nepřemýšlel nad tím, že je v brance Škarek. Prostě jsem střílel jako vždy a teď se to povedlo, za což jsem rád.

Jihlava? Pro mě zatím nejnepříjemnější soupeř

Zaznamenali jste čtvrtou výhru v řadě. Znamená to, že jste se po nevydařeném začátku nastartovali?
Já doufám, že to tak je. Začátek soutěže jsme neměli vůbec dobrý, naštěstí se nám teď podařily čtyři výhry za sebou a musíme v tom pokračovat. V neděli nás čeká derby, o kterém se většinou říká, že nemá favorita. Ale uděláme vše pro to, aby to bylo jako loni, kdy jsme čtyřikrát zvítězili.

Patřil zápas v Jihlavě k těm nejnepříjemnějším? Přece jen domácí hrozili až do konce, vy sám jste měl na holi pojišťující branku na 3:0.
Dukla je doma opravdu nepříjemná. Hrálo se nám strašně špatně, protože byli zaparkovaní ve středním pásmu a dobře bránili. Dá se říci, že to byl ten nejnepříjemnější soupeř, se kterým jsme zatím hráli. Aspoň pro mě. V té mé šanci jsem střílel z první pod lapačku, gólman to chytil, takže bohužel. Mohl to být hattrick, ale to nic nemění na naší výhře. Tu bereme stoprocentně.

I díky podpoře zhruba tří stovek fanoušků vezeme domů tři body a čtvrtou výhru v extralize v řadě! 👏

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 13. říjen 2017

Byl to přesně ten zápas, na který jste čekal? Ve kterém byste se chytil a odrazil k více bodům?
Jak jsem říkal, už v minulých zápasech jsem měl velké šance a sám jsem věděl, že je jen otázkou času, kdy mi to tam spadne. Pořád jsem si šance vytvářel a snažil jsem se na to nemyslet, i když hodně kluků si ze mě dělalo srandu, že nemůžu dát gól.

Derby v Hradci je svátkem hokeje

Říkáte, že spoluhráči měli nějaké poznámky, vy sám patříte mezi hecíře. Proběhly nějaké řeči i po zápase, už v pozitivním duchu?
Trenéři mi gratulovali, což mě docela překvapilo (usmívá se). Vlastě celé vedení, že už na to čekali a mezi kluky jsou samozřejmě vtipálci, kteří vykřikovali konečně a že mi to ráno říkali.

Co říkáte na výkon Patrika Rybára, potažmo celé defenzívy? Ve druhém zápase v řadě jste neinkasovali, to je slušná vizitka.
Rybka už minulý rok dokazoval, že je to dobrý gólman a nyní to opět potvrdil. Chytal výborně, druhá nula, takže na výhře má velkou zásluhu i on.

Již jste zmínil derby proti Pardubicím. Je tento zápas speciální a těšíte na něj o to víc?
Samozřejmě, derby je v Hradci svátkem hokeje a jak fanoušci, tak i my hráči se na něj připravujeme. Dá se říci, že je to jeden z nejdůležitějších zápasů v sezóně. V neděli uděláme vše pro to, abychom opět vyhráli.