Žáci
čt 26.10.2017 | Patrik Soukup

První a třetí místo na domácím turnaji O pohár Jaroslava Janečka

Hradec Králové znovu hostil mládežnický turnaj O putovní pohár Jaroslava Janečka, kterého se účastnily celky druhých a třetích tříd. Ten starší, tedy ročník 2009, prohrál pouze poslední zápas se Slavií Praha, kdy už měl jisté prvenství. Jejich mladší kolegové si do tabulky zapsali jeden bod za remízu se Slavií, avšak díky lepšímu skóre obsadil konečnou třetí příčku.

První kategorií, která se proháněla mezi mantinely pod Bílou věží, byl ročník 2009. Ten si vedl více než dobře a zaznamenal vítězství v celém turnaji. Hráči pod taktovkou bývalého brankáře hradeckého klubu Filipa Luňáka porazili těsně Spartu 5:4 a vysoko Olomouc 8:4. Jediná porážka přišla v době, kdy Hradec měl už jisté první místo – se Slavií padl 4:7.

Trenérovi se turnaj hodnotil velmi pozitivně. „Na memoriál Jaroslava Janečka se nám podařilo přilákat opravdu výborné soupeře. Máme obrovskou radost, že pohár za vítězství, který se hraje jako pocta bývalému výbornému hráči a trenérovi Hradce Králové, panu Janečkovi, zůstane doma,“ říká s velikým nadšením. „Moc děkuji hráčům za předvedený výkon, jejich rodičům za pomoc při průběhu turnaje a hlavně vedoucímu týmu panu Holečkovi za skvělou organizaci turnaje,“ oceňuje pomoc všech, kdo se na úspěšné akci podíleli.

Zápasy Mountfieldu HK ročníku 2009

Mountfield HK – HC Olomouc 8:4
Mountfield HK – HC Sparta Praha 5:4
Mountfield HK – Slavia Praha 4:7

Tabulka ročníku 2009

1. Mountfield HK
2. HC Olomouc
3. HC Slavia Praha
4. HC Sparta Praha

Druhá třída postupně změřila síly s Olomoucí, Spartou a na závěr ji čekal druhý pražský tým Slavie. Svěřenci Patrika Stehna padli s Hanáky v divokém zápase 6:12. Podobně ofenzivní podívanou předvedli mladíci i v zápase se Spartou, kde bylo k vidění ještě o dvě branky více s konečným skóre 12:8 pro Spartu. Ani poslední zápas příliš neubral na počtu branek a druháci vybojovali sedmigólovou remízu se Slavií, což jim nakonec vyneslo třetí místo.

Za celým turnajem se ohlédl i trenér Patrik Stehno. „Mám radost, že můžeme pořádat v Hradci Králové tento turnaj a máme možnost poměřit síly s velmi kvalitními soupeři, kde je práce s mládeží na vysoké úrovni. Vždy nám tyto zápasy ukáží, na čem ještě musíme pracovat, ale také v čem jsme dobří. Na klucích bylo vidět, že si zápasy užívají a že jejich motivace je maximální. Zároveň jsem nadšený z života na tribunách. V posledních letech se rodiče skvěle zapojují do fandění a tenhle turnaj nebyl výjimkou. Děkuji všem, kteří se podíleli na pořádání akce, bylo to úžasné,“ vysekl poklonu mimo jiné trenér ročníku 2010.

Zápasy Mountfieldu HK ročníku 2010

Mountfield HK – HC Olomouc 6:12
Mountfield HK – HC Sparta Praha 8:12
Mountfield HK – HC Slavia Praha 7:7

Tabulka ročníku 2010

1. HC Olomouc
2. HC Sparta Praha
3. Mountfield HK
4. HC Slavia Praha

Fotogalerie