Zápasy mládeže
út 14.11.2017 | Lenka Jonešová

Starší dorostenci uhasili Plameny a zajistili si postup do nadstavby

Zápasové menu

Jediný bod chyběl starším dorostencům před úterním kláním se Žďárem nad Sázavou k zajištění si postupu do nadstavby. Ne nadarmo se ale říká, že poslední krok bývá ten nejtěžší. Mountfieldu se však vydařil začátek, když otevřel skóre hned v 5. minutě, čímž odstartoval gólový kolotoč. Soupeř ale záhy srovnal, načež Hradečtí vzápětí zareagovali dalším gólem. Zběsilou jízdu nakonec ukončil vítězným gólem v 10. minutě Matěj Síla, jenž rozhodl o výhře domácích 3:2.

Změť šancí a gólová přetahovaná v úvodu

Domácí vlétli do utkání jako uragán. Už v páté minutě se poprvé rozsvítilo červené světlo za brankou, když se úvodním gólem prosadil doklepnutím za překonaného gólmana Matěj Síla. V tu chvíli začala v hradecké ČPP hitparáda vyložených šancí a vstřelených gólů. Po pouhých osmašedesáti sekundách totiž vyrovnal skóre Dominick Vašíček, avšak to nebylo vše. Hradečtí se totiž brzy dostali znovu do vedení, když kotouč z hole Samuela Hrabčáka zapadl až za dezorientovaného Radostu.

Divákům se útočný hokej z obou stran rozhodně musel líbit. Mountfield mohl záhy odskočit na dvougólový rozdíl, když dvakrát ujížděl na žďárského muže v masce v přečíslení, gólman hostů byl ale v obou případech stoprocentní. Jenže na další šanci Hradeckých, konkrétně Matěje Síly, už byl krátký a musel lovit touš zpoza svých zad. Hra se poté mírně uklidnila až do závěru třetiny, kdy na jednobrankový rozdíl snížil Luboš Dospěl.

Po úvodní přestřelce se hra uklidnila

Druhá dvacetiminutovka už tolik gólových příležitostí zdaleka nepřinesla. Jedinkrát se radovali domácí, avšak jejich oslavy brzy ukončil rozhodčí, když branku neuznal pro její dosažení rukou. V devětadvacáté minutě byl tvrdě zasažen Šánek, jenž na nosítkách opustil ledovou plochu a byl převezen do nemocnice. Hra pokračovala, avšak ani jeden z celků nedokázal ohrozit strážce svých klecí tak, aby se měnilo skóre.

Příležitost k vyrovnávací brance měl Vlk, proti jeho šanci ale zasáhl Dvořák pohotovým zákrokem, kterým podržel svůj celek. Domácí následně hráli po faulu Černohorského v početní převaze, hosté ji však dobře ubránili a nedovolili Mountfieldu ohrozit gólmana Radostu. V závěru zkusil ještě štěstí Dospěl, ani on ale Dvořáka neprostřelil.

Mountfield udržel výsledek a postupuje do nadstavby

Závěrečná třetina mohla, stejně jako ta první, začít rychlou brankou. Po chybě jednoho z hostujících obránců se totiž k puku dostal Hrabčák, jehož rána ale skončila vysoko nad Radostovou klecí. Podobná situace se ale odehrála i na druhé straně kluziště, kde byl velmi blízko srovnání Kuluris. Ani on ale stav na světelné kostce nezměnil. Obě mužstva si vytvářela zajímavé střelecké šance, proti jejich umístění mezi tři tyče však byl jak Dvořák na hradecké straně, tak Radosta na straně Plamenů.

Hosté šli urputně za vyrovnáním. Ke konci periody se do skvělé pozice dostal Pytlík, jeho střelu ale Dvořák na poslední chvíli vyrazil ramenem do bezpečí. V poslední minutě zkusili hokejisté Žďáru hru v šesti bez gólmana, ale když ani Kulurisova teč neskončila v bráně, bylo o vítězi rozhodnuto. Hradec porazil Žďár 3:2, čímž si pojistil postup do nadstavbové části.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 1 0 1 0 0
Tadeáš Jakubec 0 2 2 2 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 2 2
Maxmilián Komma 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 1 1 0 2
Jakub Kynčl 0 1 1 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 -1 2
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -1 0
Petr Poppel 0 0 0 -1 0
František Řehák 0 0 0 1 0
Matěj Síla 2 0 2 2 0
Vojtěch Síla 0 0 0 -1 0
Dominik Sklenář 0 0 0 0 0
Kryštof Šánek 0 0 0 2 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Odehráli jsme těžké utkání. Včera jsme hráli derby s Pardubicemi, což nám sebralo dost sil a kluci dnes byli trochu unavení. Projevilo se to i na naší hře, ale semkli jsme se a naštěstí vydřeli tři body. Jsme tam, kde jsme chtěli být. Postupujeme, za což jsme moc rádi.

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou):
Po delší době jsme měli k dispozici téměř všechny kluky, chyběli nám pouze dva. Kluci, co byli na nároďáku přiletěli pozdě v noci, takže hráli trochu v únavě. Před utkáním jsme kluky upozorňovali na úvod, i přesto nám ale nevyšel a prohrávali jsme 1:3. Pak už jsme hráli celkem dobře, byli jsme vyrovnaným soupeřem a kdybychom si Hradec nenechali na začátku odskočit, tak myslím, že jsme mohli bodovat.