Tiskové zprávy
st 15.11.2017 | Jan Vavřina | Foto: Milan Kammermayer

Hradec Králové rozšiřuje obranné řady, přichází Petr Zámorský

Nejlepší defenzíva Tipsport extraligy se dočkala dalšího kvalitního vyztužení, na hostování do konce aktuálního ročníku přichází Petr Zámorský. Hráč se zkušenostmi z reprezentace, Finska, Švédska, zámoří i tuzemských kluzišť působil od začátku sezóny v pražské Spartě, kde na konci října skončil. Po reprezentační přestávce jej čeká nová výzva, na spolupráci se dohodl s Mountfieldem HK.

Důvody angažování pravorukého obránce s bohatými reprezentačními zkušenostmi představuje Aleš Kmoníček. „Od začátku ročníku jsme sháněli ofenzivního obránce, který má výbornou střelu. Petr je k dispozici a možnost angažovat ho se nám zamlouvala. Po nepovedeném angažmá ve Spartě chce dokázat svou kvalitu, i proto má velkou chuť hrát za Hradec a pomoci mu k úspěchu. Všechny tyto aspekty rozhodly o tom, že jsme ho angažovali na hostování do konce této sezóny,“ říká generální manažer Mountfieldu HK.

Profil Petra Zámorského

Rodák ze Zlína je odchovancem místního hokejového klubu, ve kterém prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Za A-tým si poprvé zahrál v sezoně 2011/2012 a nešlo o žádné postupné oťukávání. Hned ve své premiérové sezoně mezi seniory naskočil Zámorský do 49 utkání. V následujícím ročníku toto číslo ještě navýšil a 17 kanadskými body pomohl svému týmu k zisku stříbrných medailí. Ve svém mateřském klubu pokračoval šikovný bek i nadále a hned v sezoně 2013/2014 se dočkal mistrovského titulu. Navíc byl vyhlášen nejlepším obráncem Tipsport extraligy pro tento ročník, k čemuž mu pomohlo i slušných 27 kanadských bodů.

Snovou sezonou zakončil účastník světových šampionátů do 18 i 20 let seniorským mistrovstvím světa v běloruském Minsku, kde naskočil do deseti zápasů, připsal si tři nahrávky a s českým výběrem došel do semifinále. Poté už poprvé v kariéře změnil dres a podepsal smlouvu s finským Espoo, následně po něm sáhli i New York Rangers, se kterými Zámorský uzavřel dvouletý kontrakt. Nikdy si za ně ale nezahrál. Ročník 2014/2015 načal v Espoo, poté se stěhoval do švédského Örebro.

Následující sezonu začal v AHL, konkrétně v celku Hartford Wolf Pack, kde odehrál 10 utkání. Poté se vrátil do Örebro, kde strávil rovněž kompletní ročník 2016/2017. Před startem letošní sezóny se vrátil do vlasti, konkrétně do pražské Sparty. S ní v říjnu ukončil spolupráci, kterou navázal nově s Mountfieldem HK.

Statistiky Petra Zámorského