Rozhovory
čt 16.11.2017 | Jan Vavřina, Tomáš Borovec

Odcházející Richard Jarůšek: Do Hradce se budu rád vracet

83 mistrovských zápasů odehrál v hradeckém dresu Richard Jarůšek, další v nejbližší době nepřidá. V polovině listopadu totiž opustil východočeský klub a stal se hráčem Sparty Praha. „Na Hradec budu vzpomínat jenom v dobrém, budu se sem rád vracet,“ říká šestadvacetiletý forvard.

Po roce a půl končíte své angažmá v Hradci Králové, jak se váš přesun do hlavního města zrodil?
Před sezónou mi bylo řečeno, co se ode mě čeká. Byly mi také řečeny vize, jak to se mnou bude vypadat, ale to se nenaplňovalo. Na jednu stranu jsem rád, protože letošní sezóna nebyla taková, jakou jsem si představoval. Ať už to bylo z mé strany nebo ze strany vedení klubu.

Měl jste nabídky i z jiných klubů? Proč nakonec Sparta?
Zájemců bylo víc, nakonec padla volba na Spartu. Nebylo to jen z mé strany, i klub se dohodl se Spartou, takže je teď přede mnou nová vize, nová štace. Budu se snažit dostat tam, kde jsem byl už vloni. A také pomoci Spartě tam, kam patří, což je vrchol tabulky. Doufám, že jí pomůžu, udělám pro to sto deset procent.

Jak budete na své působení na východě Čech vzpomínat?
Jsou tady výborní fanoušci, zažil jsem tady plno dobrých momentů, i když samozřejmě i špatné. Na Hradec budu vzpomínat jenom v dobrém, budu se sem rád vracet.

Nebude vám chybět hradecké publikum?
Fanouškům musím poděkovat, v každém zápase byli naším šestým hráčem, byli hodně slyšet. Dělají výborná chorea, jezdili s námi na daleké zápasy. Za to jim patří obrovský dík. Jak už jsem řekl, budu se do Hradce rád vracet.