Ohlasy k zápasu
pá 17.11.2017 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Je skvělé být v takovém týmu, pochvaluje si Petr Zámorský po vítězném debutu

Byla to rychlá akce. Ve středu byl obránce Petr Zámorský oznámen jako nová posila Mountfieldu, ve čtvrtek se hlásil v Hradci a v pátek už naskočil v novém dresu na ledě Mladé Boleslavi. A debut to byl vítězný, Hradec získal ve středních Čechách dva body za výhru v nájezdech. Nejen o ní, ale i svém přesunu pod Bílou věž hovořila nová akvizice zadních řad.

Po vyrovnaném průběhu jste nakonec získali v Boleslavi dva body. Berete je?
Ano. Myslím, že dva body jsou super. Boleslav nehrála vůbec špatně, takže je to dobrý výsledek.

Vám se nepovedl vstup do utkání, brzy jste inkasovali při vašem prvním střídání. Nechyběla tam trochu koncentrace?
Myslím, že ne. Měli jsme si tam převzít jejich hráče, já ho neviděl, on se tam objevil a doklepl puk do branky. Ale vliv to na mě poté nemělo, už jsem na to zvyklý. Takhle to mám pokaždé (usmívá se). Nebo ne pokaždé, ale začátky bývají těžší. Ale už jsem zkušenější a pak jsem si to pohlídal.

Naskočil jste do utkání po delší pauze. Jak se vám hrálo?
Je to něco jiného než trénink. První třetinu jsem byl trochu nerozkoukaný, ale pak už to bylo, myslím, v pohodě.

Boleslav nás nepřekvapila. Víme, že má parádní hráče

Zápas se hrál velmi ofenzivně, bylo hodně střel. Překvapila vás Boleslav svým způsobem hry?
Oni mají v útoku kvalitu, takže to moc překvapení nebylo. Mají parádní hráče, hrají dobrý hokej a my jsme velmi rádi za dva body.

V úvodním zápase za nový tým jste naskakoval jako sedmý bek, odehrál jste necelých deset minut. Časem budete určitě chtít postupovat, že?
Hrál jsem trošku méně, než jsem zvyklý. Ale s tím jsem počítal, dorazil jsem teprve ve čtvrtek. Měl jsem mítink s trenéry, kteří mi řekli, jak to bude vypadat. Budu se snažit makat, jak v tréninku, tak i v zápasech, aby toho času bylo víc.

Vraťme se ještě k vašemu přestupu do Hradce. Jak se zrodil?
Na Spartě mi bylo řečeno, že si mám hledat nové angažmá. Nějakou dobu jsem trénoval, měl i individuální program, a čekal na nabídku, která by mě oslovila a byla by mi výzvou. Ta hradecká byla super a jsem rád, že jsem tady, že vedení mělo zájem. Je pěkné být součástí takového týmu s výbornými hráči.

Našel jste po příchodu na východ Čech v kabině nějaké známé tváře?
Určitě Béďu Köhlera, s ním jsem hrál ve Zlíně. Ale znám i spoustu ostatních kluků, se kterými jsme se někde potkali, třeba na reprezentačních srazech. S Filipem Pavlíkem jsem odehrál asi pět let v mládežnických nároďácích. Potkal jsem i Rudu Červeného a navíc spoluhráči mě skvěle přijali.

Z jedenáctého týmu do třetího, co víc si přát

S jakými ambicemi do Mountfieldu přicházíte?
Takové přesuny v průběhu sezóny jsem už zažil a není to úplně ideální. Hlavně chci pomoci klukům. Nebo podle toho, co jsem viděl v tomto zápase, jim to moc nekazit (usmívá se).

Je příjemnější hrát aktuálně v Hradci než ve Spartě, která se momentálně trápí?
Nevím, jak to bude po tomto kole, ale v době přestupu jsem šel tuším z jedenáctého týmu do třetího, takže co víc si přát.

V neděli vás čeká domácí zápas proti Chomutovu. Co od něho očekáváte?
Piráti jsou houževnatý, bruslivý soupeř. Určitě budou agresivně napadat a tlačit se do brány. Takže se na ně musíme připravit, aby nás nezaskočili.