Zápasy mládeže
so 18.11.2017 | Klára Petrásková, Lenka Jonešová

Starší dorostenci v posledním utkání základní části nestačili na Havlíčkův Brod

Zápasové menu

Závěrečné utkání základní části čekalo v sobotu na starší dorostence. Ti na svém ledě přivítali celek z Kotliny BK Havlíčkův Brod. Mountfield dobře vstoupil do zápasu, když v 5. minutě poprvé rozezněl gólovou sirénu. Na dva zásahy z hole hostů v následujících minutách ještě stihl zareagovat Šedivý, který srovnal na 2:2. Poté už ale začali na ledě ČPP Arény úřadovat hosté, kteří se třemi údery v krátkém sledu dostali do tříbrankového vedení, o které už se nenechali připravit. Lvi tak podle svému sokovi z Havlíčkova Brodu 3:5.

Hradec načal gólový účet, Brod ale stihl vývoj otočit

V počátku duelu neměli gólmani příliš mnoho práce, tuto skutečnost ale doslova uťali Hradečtí. Ti se totiž v páté minutě ujali vedení, když Samuel Hrabčák propálil hostujícího brankáře z pravého kruhu – 1:0. Jak minuty ubíhaly, začali se do šancí dostávat častěji hráči z Kotliny. Viktor Horák sice nastřelil jenom tyč, 15 vteřin nato ale dorazil puk do sítě Pavel Dudek – 1:1.

Další gólová situace na sebe nechala čekat pouhé čtyři minuty. To se k vyraženému kotouči dostal Marek Tecl a kolem výstroje ležícího gólmana ho dostal až za brankovou lajnu – 1:2. Reagovat vyrovnávací trefou mohli z dobrých pozic Kryštof Lang a Petr Kuboš, oba hradečtí hokejisté ale ztroskotali na Martinu Nedvědovi. Do první přestávky se tak skóre již nezměnilo.

Lvi dotáhli, Havlíčkobrodští ale třemi góly znovu odskočili

Z druhé periody pak uběhlo pouhých 62 vteřin a bylo vyrovnáno. Branku na 2:2 vstřelil Dominik Šedivý, který osamocen před bránou neminul. Následovala však „havlíčkobrodská pětiminutovka“, v níž hosté zasadili do hradecké klece hned tři fíky. Nejprve se prosadil Jiří Hromádka, jehož za 81 vteřin následoval Tomáš Kulhánek – 2:4.

Kryštofa Ševců pak z brány vyhnal Jakub Petržilka, po jeho procpání touše od pravé tyče se do hradecké svatyně postavil Denis Vacek. Impuls fungoval na Východočechy okamžitě. Nahrávka Dominika Šedivého byla sice hostujícím bekem sražena, ovšem pouze tak, že skončila v brodské síti – 3:5. V závěru třetiny se pak ke střídání gólmanů uchýlil také tým z Kotliny a Martina Nedvěda tak vystřídal Dominik Arbelovský.

Skóre se již neměnilo, hosté si pohlídali výhru

Ten ale zůstal v bráně jenom do přestávky, po ní se totiž mezi tři tyče vrátil Martin Nedvěd. A hned musel čelit Šedivého pokusu o hattrick, místo u levé tyče ale na poslední chvíli pokryl špičkou betonu. V přečíslení pak nahrával Martinu Pěnčíkovi Tadeáš Pinkas, hradecký obránce ale se střelou vyčkával a Nedvěd se stihl přesunout.

K radosti nebylo daleko na druhé straně, Jiřímu Hromádkovi se ale nepovedlo propasírovat kotouč mezi Vackovými betony. Jak se čas třetí periody chýlil ke konci, Hradečtí se víc a víc snažili cpát do útočného pásma, havlíčkobrodská obrana ovšem byla neprostupná. Ubránila také závěrečnou power-play a Havlíčkův Brod si z Hradce na závěr základní části odvezl tři body za výhru 5:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 1 1 2 1 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 1 2
Tomáš Janoušek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Petr Kuboš 0 0 0 2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 1 0
Kryštof Lang 0 1 1 1 0
Denis Martinec 0 0 0 -1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 -2 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -3 0
Petr Poppel 0 0 0 -3 0
František Řehák 0 0 0 -3 0
Vojtěch Síla 0 0 0 -3 0
Matěj Síla 0 0 0 0 2
Dominik Šedivý 2 0 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 32 26 5 21 80,77 0 0
Denis Vacek 27 12 0 12 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Nehodnotí se mi sice dobře, protože jsme prohráli, ale na druhou stranu musím kluky pochválit za celý týden. Měli jsme nabitý program a v dnešním zápase seto už projevilo, kluci tahali nohy. Věděli jsme, že Havlíčkův Brod je houževnatý soupeř, bohužel nám ale utekli o více branek. I když jsme měli šance, už se nám nepodařilo vývoj zvrátit. Když se na to ale podívám z pohledu celého týdne, musím kluky pochválit. Bylo to pro ně náročné, zápasů měli hodně vesměs jsme to táhli na dvě pětky. Gratulujeme soupeři k vítězství, výkony v první a druhé třetině si ho zasloužil.

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod):
Zažili jsme hektické čtyři dny. Ve Žďáru jsme dali gól v power-play a otočili zápas, včera jsme ale dostali facku a utrpěli debakl s Pardubicemi. Říkali jsme ale klukům, ať na to zapomenou, že dnes bude jiný soupeř a jiný zápas. Tohohle vítězství si nesmírně ceníme, protože jsme byli bez dvou hráčů základní sestavy. Kluci se ale semkli a myslím, že dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Musím Klukům sklonit poklonu, protože to byl opravdu týmový výkon a zasloužené tři body.