Ohlasy k zápasu
ne 26.11.2017 | Lukáš Foff

Každý si může křičet, co chce. Já tam na ně nebudu dělat „pšt“, odlehčuje Petr Koukal

Nejčastěji zmiňované jméno v pardubické Tipsport areně bylo bezkonkurenčně to Petra Koukala. Ten přijel do Pardubic poprvé v hradeckém dresu a diváci mu dávali dost jasně najevo, co si myslí o změně jeho dresu. Zkušený forvard ale dokázal skandování vytěsnit a soustředil se pouze na zápas, který však pro hradecký Mountfield šťastně nedopadl. Pardubické Dynamo přerušilo nepříznivou sérii a zvítězilo 3:2.

Začátek jste příliš nezachytili a Pardubice vás přestřílely 10:2. Řekli jste si, že musíte něco změnit?
Věděli jsme sami, že to není ono a řekli nám to i trenéři. Ve druhé třetině jsme hru ale o hodně zlepšili a hodně nás mrzí, že jsme pak dostali branku v oslabení v závěru, která byla rozhodující.

Všechny emoce zřejmě přebíjí ten výsledek, že? Srovnali jste na 2:2 a poté byli možná i lepším týmem…
Lepší jsme potom byli, ale utkání ovládly emoce. My jsme prohráli. Každý se na to může dívat, jak chce. S tím už nic neuděláme, skončilo to. Další den se sice můžeme odvolávat do aleluja, ale stejně to skončí 3:2 pro ně.

Zápas to byl hodně agresivní už od začátku, souhlasíte?
Někteří hráči z Pardubic jsou trošku šílení. Nevím, jestli tohle je dohrávání… Podle mě jsou to blázni. Zřejmě prostě mají takovéhle povahy. Ale oni vyhráli, takže jsou králové a mohou se smát. I když řekneme cokoliv, tak stejně budeme za kašpary. Bohužel jsme prohráli, takže sklopíme hlavy a připravíme se na další zápasy.

V závěru jsme byli lepší, ale utkání rozhodly emoce

Bylo těžké po utkání udržet na uzdě emoce?
Každý je nějaký… Někteří kluci od nás to na konci neunesli, ale bylo to vážně těžké. Poté, co jsme dostali branku, jsme museli ještě ubránit oslabení a zbývalo 50 vteřin. Zámorák (Petr Zámorský) trefil břevno, takže to klidně mohlo být 3:3. Konec jsme podle mě odehráli dobře a byly tam šance na to, abychom ještě srovnali.

Hradec porazil Pardubice šestkrát v řadě, až posedmé to nevyšlo. Věděli jste o této sérii?
Já to nevěděl, ale každá šňůra někdy končí. Do nekonečna to natahovat nejde. Mrzí nás to, ale ve středu máme další zápas. Odfrkneme a půjdeme dál. Soutěž je dlouhá a teď jsme teprve v polovině. Spousta zápasů je před námi a věšet se z toho určitě nebudeme.

Byl to váš první návrat na pardubický led. Vypadalo to, že jste dlouho pokřiky diváků nevnímal, bylo to tak?
Fanoušci slyšet byli, nebudu říkat, že ne. Ale ve chvíli, kdy padne puk na led, tak člověk nevnímá nic. Můj hokej to neovlivnilo. Každý si může křičet, co chce. Já tam na ně rozhodně nebudu dělat „pšt“. Člověk s tím prostě nic neudělá a musí se zkoncentrovat na svojí hru, protože jinak by ho to rozhodit mohlo. Myslím si ale, že už jsem toho odehrál dost na to, aby mě to neovlivnilo. Už jsme s nimi navíc hráli v přípravě a poté v Hradci, takže jsem věděl, že něco budou pokřikovat. Atmosféra v derby byla výborná a já doufám, že se to lidem líbilo. Absolutně nesouhlasím s pokutami, které si odhlasovaly kluby. My jsme byli naštěstí proti, jsem četl. Já to naopak kvituji, protože to potom má grády. Když si lidi chtějí zakřičet, tak kam mají chodit? Do parku? Když to nějak vidí, tak proč by neskandovali. To je můj názor.

Odfrkneme si a jdeme dál. Soutěž je ještě dlouhá

Čekal jste to na takovéhle úrovni, slabší, nebo naopak hlasitější?
Béda Köhler byl skoro zklamaný, ale na konci už se fanoušci trochu rozjeli. On sám říkal, že mě snad nechají být, že to čekal mnohem bouřlivější, ale na konci už to na stadionu křičelo dost lidí, takže byl Béda asi spokojenější.

Člověka to ale musí zabolet v situaci, kdy pomáhá protihráči na nosítka…
To jsem moc nepochopil. Ale je to na uvážení každého. Já jsem to nezavinil, poté jsem mu trošku pomohl, ale nevím no… Já to asi nebudu komentovat. Ať si každý udělá svůj úsudek.

Neříkal jste vaší drahé polovičce, aby na tento zápas radši ani nechodila?
Proč by nechodila… Stadion zná, byla tu na spoustě zápasů. Sehnal jsem jí lístky a vzala s sebou i mojí mamku. Nevím samozřejmě, jak je to pro ně těžké, když jsou na tribuně a slyší takovéto pokřiky. Ale i ony věděly, co se bude dít.

Když si odmyslíme atmosféru, jaké to bylo, nastupovat v Tipsport areně?
Poprvé v životě jsem byl v kabině hostů. Když s Hradcem jezdíme na jiné stadiony, tak tam jsme jezdili i s Pardubicemi, ale konkrétně v této jsem nikdy nebyl. Byl to pro mě ale zápas jako každý jiný a mrzí nás, že jsme prohráli.