Akademie ČH
st 20.12.2017 | Šimon Sedlařík

Mládež čekají poslední předvánoční bitvy. Do akce jdou junioři a mladší dorost

Ještě než si užijí několikadenní zasloužené volno, musí se naposledy plně soustředit. Řeč je o hradeckých juniorech a mladších dorostencích – prvně jmenované vyzve ve čtvrtek a v pátek dvojice z Moravy, druzí zase zajíždí k jedinému duelu do středních Čech. Starší dorost má téměř až do konce roku volno, svá poslední předvánoční utkání totiž odehrál minulý týden a další je v plánu až den před Silvestrem.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
JUN čt 21.12.2017 Mountfield HK Třinec 13:00 (1)
MD čt 21.12.2017 Mladá Boleslav Mountfield HK 16:30
JUN pá 22.12.2017 Mountfield HK Vítkovice 15:00 (2)

Juniorka přivítá Třinec a Vítkovice

Tabulka DHL ELJ
1. Plzeň 52
2. Kometa 50
3. Kladno 46
4. Pardubice 45
5. Slavia 43
6. Mountfield HK 43
7. Sparta 41
8. Liberec 40
9. Č. Budějovice 40
10. Ml. Boleslav 39
...
16. Karlovy Vary 27
17. Olomouc 24
18. Litvínov 24

Svěřenci trenéra Aleše Krátošky momentálně drží šestou příčku se 43 body, přičemž ztrácí devět na vedoucí brněnskou Kometu. V posledních dvou zápasech byli Hradečtí úspěšní jen z poloviny – z Mladé Boleslavi odjeli s výhrou 2:0, když o bodovém zisku rozhodli dvěma zásahy už v první třetině, na ledě libereckých Bílých Tygrů však padli. Ještě po druhé siréně svítil na tabuli stav 1:1, domácí však v poslední části využili tři nabídnuté šance a rozhodli.

Čtvrteční duel s Třincem startuje ve 13:00. Oceláři prozatím drží čtrnáctou příčku, nicméně ve vyrovnané tabulce mají spolu s Vítkovicemi odehráno pouze 24 zápasů. Pod Bílou věž jistě přijedou s cílem si přilepšit, vždyť na dvanácté, poslední postupové místo do nadstavby, ztrácejí v tuto chvíli pouhé tři body.

Jen o šestadvacet hodin později se vhodí úvodní buly zápasu s Vítkovicemi, protivníkem ze severu Moravy. Celek z OSTRAVAR ARÉNY je ještě o příčku níže než Třinec a doma už letos dokázal Mountfield pořádně potrápit. Východočeši v říjnovém devátém kole sice na ostravském ledě vedli už 3:0, domácí však v závěrečném náporu skórovali dvakrát v posledních třech minutách.

Mladší dorost vyhrál v Havířově, nyní bude čelit Boleslavi

Mladší kolegové juniorů si v ELIOD extralize užívají komfortní náskok desíti bodů a vedou skupinu B. Naposledy jejich řádění odnesl Havířov – o patnácté výhře v řadě rozhodli Východočeši v poslední dvacetiminutovce, kdy se trefili hned třikrát. Zajímavostí je, že i přes celkem jedenáct trestů padla z početní výhody branka pouze jednou, a to když se ve třetí části trefil hradecký Radim Šlaicher.

Tabulka ELMD – II B
1. Mountfield HK 57
2. Vítkovice 47
3. Zlín 46
4. Přerov 44
5. Havířov 39
6. Ml. Boleslav 38

Nyní stojí před mužstvem Petra Luštince Mladá Boleslav. Té momentálně patří poslední pozice skupiny, když v nadstavbové části prohrála všechna tři dosavadní utkání. Posledně Bruslaři ztratili ve Zlíně, v jinak poměrně vyrovnané tabulce však například na čtvrtý Přerov ztrácejí pouhých šest bodů.

Cíl před Vánoci je tak pro Středočechy zřejmý – pokusit se svým soupeřům alespoň přiblížit. V cestě jim ale budou stát hradečtí mladíci, kteří si vlnu vítězství budou chtít prodloužit až do Vánoc.