Ohlasy k zápasu
ne 14.1.2018 | Šimon Sedlařík, Lukáš Foff

Prohrát podruhé jsme nechtěli, tvrdí Oskars Cibulskis. Při gólu se mu puk odrazil od nohy

I nedělní podvečer patřil pod Bílou věží extraligovému hokeji, Hradečtí totiž pouze dva dny po porážce v derby přivítali Liberec. Z neúspěšného duelu s Pardubicemi se oklepali, na domácím ledě třikrát skórovali a nakonec zvítězili 3:1. Jedním zásahem se pod úspěšné představení podepsal i Oskars Cibulskis. Jeho trefu sice rozhodčí nejprve museli zkoumat u videa, nakonec to však byla ona, která Lvy ke kýženému zisku nastartovala. Lotyšský bek si připsal už sedmý zásah v sezóně, naposledy se mu takto dařilo v barvách Rigy v ročníku 2007/08.

Vítězství proti houževnatým Bílým Tygrům se nerodilo lehce, souhlasíte?
Máte pravdu, ale to v extralize žádné, o body bojují všichni. Je to pro nás dobrá výhra, to ano, už se nicméně zase musíme dívat dopředu.

Před pouhými dvěma dny se nepovedlo derby s Pardubicemi. Cítil jste důležitost tohoto střetnutí?
Určitě, podruhé prohrát jsme rozhodně nechtěli. Kdyby to bylo možné, chtěli bychom samozřejmě vyhrávat každé utkání, škoda, že zmíněné derby nám nevyšlo. Tentokrát to byl ale zase jiný zápas, snažili jsme se – a nakonec byli ti šťastnější.

Mám skvělé spoluhráče, kteří mě vidí a hodí mi to

Vám osobně se opět podařilo skórovat. Byla to poněkud kuriózní branka…
Nejprve tam hlavně byla skvělá střela od Dominika Graňáka. Šel jsem za ní, ale puk skákal a vůbec se nezastavil. Trefil jsem ho hokejkou, odrazil se mi od nohy a propadl dovnitř. Myslím, že rozhodčí pak chtěli vědět, jestli jsem ho do brány nekopl, ale to ne. Jen se to ode mě odrazilo.

V předchozích sezónách jste býval spíše svátečním střelcem, nicméně v Hradci vám to pálí. Co se změnilo?
Máme zkrátka v týmu dobré hráče, od kterých dostávám perfektní přihrávky. Hodně se prosazuju z prostředka, kluci mě vidí a hodí mi to tam. Je to všechno především o výborné týmové spolupráci.

Liberec hrál tvrdě, ale my do nich chodili taky

Bílí Tygři jsou nejtrestanějším mužstvem v soutěži, bylo to cítit i na hřišti?
To ani ne, upřímně jsme hráli stejný hokej. Chodili do nás tvrdě a často do těla, ale to my do nich taky. Podle mě se to ale stává ve všech utkáních, neviděl bych je nijak odlišně.

Čím to je, že se vám více daří s týmy z popředí tabulky, zatímco se soupeři zespod se taháte?
To nevím, ale zase když se podíváte, kvalitní hokejisty najdete ve všech klubech. Musíme v každém utkání přesně vědět, jak na soupeře a na koho přesně se připravovat. Pokud by to tak nebylo, nevyhrávali bychom. Extraliga je vyrovnaná a vítězit mohou všichni.

Po zápase jste dal hokejku jednomu z malých fanoušků. Byla to ta, se kterou jste skóroval?
Ne, tohle byla jiná (směje se). Vstřelil jsem s ní šest gólů, ale zlomila se mi, tak jsem se rozhodl, že půjde pryč.