Akademie ČH
út 23.1.2018 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Jakub Naar nejlepším mladším dorostencem v republice za měsíc prosinec!

Hokej je týmová hra, v níž však každý hráč může předvést své individuální schopnosti. Jakubu Naarovi se v prosinci dařilo náramně a byl vyhlášen sportovním oddělením Českého svazu ledního hokeje za nejlepšího hokejistu v tomto měsíci pro kategorii mladších dorostenců. Hradecký zadák se skvělými ofenzivními dovednostmi si připsal během pěti zápasů osm kanadských bodů za šest branek a dvě asistence.

Prestižní ocenění udělalo kvalitnímu zadákovi ročníku narození 2002 velkou radost. „Potěšilo mě to, ale to ocenění nepatří jen mně, ale také hráčům, které mám kolem sebe, mé rodině a trenérům. Prosinec byl dobrý, dařilo si mi dávat góly i přesné přihrávky, takže mi vyšel, ale poděkování patří i klukům,“ přijímala gratulace s pokorou mladá naděje východočeského mužstva.

Přišla cena za nejlepšího hráče měsíce díky dlouhodobě dobrým výkonům, nebo to byla záležitost čistě prosincová? „Spíš ta druhá možnost. Trénuji pořád stejně, ale měli jsme pár zápasů se starším dorostem na tréninku a to mě určitě také posunulo,“ ohlíží se za závěrem loňského kalendářního roku nejproduktivnější obránce ELIOD extraligy.

Když tleskal celý stadion, bylo mi skoro do breku

Konfrontace se staršími hráči je vždy prospěšná, v čem jsou největší rozdíly mezi hrou v mladším a starším dorostu? „Ve starším se hraje víc do těla, hra je rychlejší. Střely jsou tvrdší, je to prostě o kategorii výš,“ hledá nejvýraznější diference mezi věkovými skupinami svěřenec Petra Luštince.

Jakub Naar nejlepším mladším dorostencem prosince

⭐ Příliš často se nestává, aby mládežnickému hokejistovi zatleskala vyprodaná aréna. JAKUB NAAR si to ale zasloužil, byl totiž vyhlášen nejlepším mladším dorostencem v republice za předchozí měsíc! 👏 #chcemevic 📋 http://www.mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=8013

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne 24. leden 2018

Které atributy či vlastnosti pomohly k zisku prestižního individuálního ocenění a co říká na setkání s šéftrenérem ČSLH Slavomírem Lenerem? „Asi to, že hodně útočím, jsem spíš ofenzivní obránce. Vůbec jsem nevěděl, že přijede, ale když jsem ho potkal, tak jsem byl moc rád, že mi to ocenění předal právě on,“ neskrývá nadšení spolehlivý bek.

Emoce hráče při předávání ocenění před vyprodanou ČPP Aréna před derby byly pochopitelně velké. „Byl to neskutečný pocit. Před tréninkem za mnou přišel an trenér Luštinec a říkal, že před zápasem áčka si pro mě přijde pan Borovec a předá mi na ledě ocenění. Potom, když tleskal celý stadion, tak mi bylo skoro do breku,“ přiznává Jakub Naar.

Trenér mladšího dorostu Petr Luštinec o Jakubu Naarovi:

„Jakub hokejově vyrůstal od mala v Hradci Králové, do sedmé třídy hrál na postu útočníka, pak se přesunul do obrany a tento přechod zvládl výborně. V letošní sezóně patří k oporám mladšího dorostu, má tvrdou střelu od modré čáry a skvělé čtení hry. V utkáních ho občas využíváme v útoku, kde dokáže vstřelit branku v rozhodujících momentech utkání. Má dobré předpoklady stát se komplexním hokejistou pro nejvyšší seniorské soutěže u nás i zahraničí.“