Žáci
út 28.11.2017 | Petr Šatalík

4. třída získala putovní pohár Vladimíra Kobery, turnajem prošla bez jediné prohry

Na konci listopadu, konkrétně v neděli 26., se ve městě pod Bílou věží odehrál turnaj O putovní pohár Vladimíra Kobery. Určen byl pro hráče ročníků 2008 a mladší, tedy 4. třídy. Mountfield HK zde měl pochopitelně své zastoupení a jeho hráči si počínali opravdu skvěle, když porazili všechny své soupeře a tím zajistili, že trofej zůstala v Hradci Králové.


Program turnaje byl náročný, všechna utkání se totiž hrála v jediném dni. I proto se hrálo dvakrát 15 minut čistého času. Hradečtí se toho však nezalekli a hned v prvním zápase přejeli jejich největšího rivala, Pardubice, v poměru 7:2. Ještě před pauzou na oběd zvládli porazit dalšího protivníka – pražskou Slavii a to jednoznačným výsledkem 5:0.

Odpoledne spanilá jízda svěřenců Petra Korečka pokračovala. Ani České Budějovice nebyly schopny držet s Mountfieldem krok, Východočeši zvítězili 6:1. Posledním soupeřem Lvů byla Olomouc. V divoké přestřelce Hradec porazil Hanáky 9:6 a bylo jasné, že putovní pohár Vladimíra Kobery zůstane na soutoku Labe a Orlice! Při závěrečném ceremoniálu se také vyhlašovali nejlepší hráči jednotlivých mužstev, za celek z města pod Bílou věží jím byl zvolen Lukáš Hofman.

Konečné pořadí turnaje

1. místo – Mountfield HK
2. místo – HC LVI 2009 České Budějovice
3. místo – HC Dynamo Pardubice
4. místo – HC Olomouc
5. místo – HC Slavia Praha

Výsledky jednotlivých zápasů

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 7:2
HC Slavia Praha – HC Olomouc 2:4
HC Dynamo Pardubice – HC LVI 2009 České Budějovice 5:7
Mountfield HK – HC Slavia Praha 5:0
HC LVI 2009 České Budějovice – HC Olomouc 3:3
HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice 0:6
HC LVI 2009 České Budějovice – Mountfield HK 1:6
HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 7:5
HC LVI 2009 České Budějovice – HC Slavia Praha 6:4
Mountfield HK – HC Olomouc 9:6

Sestava
Exner, Klapal – Brzák, Bulat, Dostálek, Ficenec, Hofman, Jandík, Chmelíček, Klíma, Macháček, Pavlík, Protivánek, Sochor, Suchan, Vach, Václavíček, Vychytil, Wališ. Trenér: Petr Koreček.