Akademie ČH
út 30.1.2018 | Klára Petrásková

Juniory čeká zahájení nadstavby, mladší dorost si dopřeje týdenní oddech

Přestože teprve minulý týden skončila základní část DHL extraligy, už prvním únorovým dnem začíná její nadstavba. Hradečtí junioři ji načnou na domácím ledě, o víkendu se pak vydají do jižních Čech. A zatímco starší dorost pokračuje plynule ve své soutěži, ten mladší má v tomto týdnu extraligové volno – hokejisté do 15 let z celé republiky se totiž právě v těchto dnech účastní Olympiády dětí a mládeže.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
SD st 31.1.2018 Liberec Mountfield HK 17:00
JUN čt 1.2.2018 Mountfield HK Slavia 18:00 (1)
SD so 3.2.2018 Pardubice Mountfield HK 15:00
JUN so 3.2.2018 Č. Budějovice Mountfield HK 16:00

Juniorka zahájí nadstavbu se Slavií a Budějovicemi

Tabulka DHL ELJ – II A
Č. Budějovice 0
Mountfield HK 0
Kladno 0
Kometa 0
Slavia 0
Vítkovice 0

Hradečtí junioři zakončili základní část ve velkém stylu. Nejprve v televizním utkání zdolali díky fantastickému závěru v prodloužení Plzeň, dva dny nato svedli napínavou přestřelku s Budějovicemi. Gólově bohatý duel došel za stavu 6:6 až do samostatných nájezdů, v nichž získali bod navíc Východočeši. Do nadstavby tak jdou s 62 body z 5. místa, v zádech mají navíc pětizápasovou šňůru výher – nejdelší od začátku sezóny.

V právě začínající fázi DHL extraligy se ale všechny dosavadní výsledky mažou. Nejlepších dvanáct týmů je rozděleno do dvou skupin a v každé mezi sebou svedou týmy dvoukolově celkem deset utkání. Jak ze skupiny A, kde se nachází i Hradec, tak ze skupiny B půjdou nakonec do play off pokaždé čtyři nejlepší celky.

Mountfield se ve své skupině utká postupně dvakrát se Slavií, Českými Budějovicemi, Brnem, Kladnem a Vítkovicemi. A první dva souboje čekají na Lvy ž tento týden. Zatímco pod Bílou věž přijedou sešívaní, na půdu Motoru se v sobotu vydají Hradečtí. Dojde tak k zajímavé repríze finálního duelu základní části. Pokud bude taktéž tak bohatá na branky, mají se diváci rozhodně n co těšit.

Starší dorostenci se představí v Liberci a východočeském derby

Tabulka ELSD II
1. Salcburk 35
2. Plzeň 35
3. Liberec 34
4. Č. Budějovice 33
5. Karlovy Vary 27
6. Sparta 27
7. Pardubice 25
8. Slavia 25
9. Mountfield HK 23
...
13. Jihlava 11
14. Zlín 6

Starší dorost sice v pátek vyhrál poprvé v roce 2018 za tři body, když porazil Jihlavu 3:1, hned v sobotu ale musel znovu sklopit hlavu před svým soupeřem. Na domácí půdě nestačil na brněnskou Kometu poměrem 1:3 a v tabulce mu nyní náleží 9. příčka.

Tabulka nadstavby je ovšem velmi vyrovnaná a téměř každé kolo se mění. Možnost stoupnout pořadím budou mít svěřenci Libora Pivka už ve čtvrtek, kdy se vydají do Liberce. Aktuálně třetí celek v pořadí půjde do klání s dobrou náladou. V uplynulém týdnu totiž přetlačil Zlín 3:2 a poté uštědřil vysokou porážku 9:2 Vítkovicím.

Dva dny poté se Mountfield utká již pošesté v tomto ročníku s úhlavním nepřítelem, pardubickým Dynamem. Ti mají na kontě pouze o dva body více než Lvi, na rozdíl od nich ale mají v zádech šestibodový víkend. Vysokým rozdílem totiž porazili nejen Kometu, ale následně také Duklu – první celek vyprovodili poměrem 10:1, ten druhý pro změnu 8:0.