Akademie ČH
po 18.12.2017 | Šimon Sedlařík

Mladí Lvi v akci. Pátá třída bojovala O pohár profesora Malého

Jen pár dní před Vánoci se na hradeckém turnaji představili i jedni z nejmladších Lvů. Řeč je o páté třídě – se zápalem extraligových borců se naděje, narozené v roce 2007, utkaly na ledě ČPP Arény pod záštitou senátora České republiky profesora Jaroslava Malého. Na Komenského ulici se kromě domácího výběru představily i další tři celky, konkrétně Kometa Brno, Dukla Jihlava i rival z Pardubic.

Po vydařeném loňském ročníku, který v listopadu poodkryl hradeckým příznivcům formu mladých hokejistů z Příbrami, Letňan a Liberce, se klání O pohár prof. Malého uspořádala i v právě probíhající sezóně. Byť v trošku odlišnou dobu, tentokrát totiž organizátoři zvolili předvánoční čas, tedy 17. prosinec.

Patronem turnaje se i letos stal Prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc.. Pana profesora pamatuje jako lékaře i celá řada hokejistů, která již aktivní kariéru ve vyšších soutěžích dávno pověsila na hřebík. Zmínit můžeme například Petra Luštince, v současnosti trenéra mladšího dorostu Mountfieldu HK, šéftrenéra hradecké mládeže Tomáše Martince či klubového skauta Jaroslava Kudrnu.

Vítězem celodenního zápolení se nakonec stala brněnská Kometa, druhé místo obsadila Dukla Jihlava a třetí pardubické Dynamo. Na svěřence trenéra Václava Pánka zbyla čtvrtá příčka. Nutno však podotknout, že kromě střetnutí s Jihlavou, v němž podlehli 2:6, odehráli Hradečtí dvě velmi vyrovnaná a dramatická utkání. Duel s Brnem nezvládli těsně v poměru 2:3, v derby s Pardubicemi se pak se soupeřem rozešli smírně 2:2.

Na desetileté sportovce samozřejmě čekala i ocenění, kromě pohárů za umístění se totiž rozdávaly také medaile či sošky za nejlepší individuální výkony. Kdo se přišel podívat, rozhodně neprohloupil – kromě dne plného hokeje byl totiž svědkem i vytrvalého fandění a dobré nálady, o které se na tribunách postarali kamarádi i rodiny účastníků.

Pro mladé Východočechy se jednalo o kvalitní konfrontaci s českou špičkou, které není nikdy dostatek.