Ohlasy k zápasu
po 5.2.2018 | Klára Petrásková

Hlavní je udržet druhé místo, hlásí Michal Dragoun. Na Boleslav chce jít s čistou hlavou

Do klání se Zlínem sice nevstoupili Východočeši podle představ a už v první minutě inkasovali. Především ve druhém dějství ale nastartovali střeleckou mašinu, která nakonec vyprodukovala 42 střel a rovnou šest branek. O polovinu z nich se postaral Jaroslav Bednář, do té druhé poloviny přispěl svým dílkem také Michal Dragoun. Ten je sice znám především svou poctivou defenzívní prací, skórování po delší době mu ale radost rozhodně udělalo.

Michale, proti Zlínu jste v extralize skóroval po dlouhých sedmnácti duelech. Odlehčilo se vám trochu, že puk z vaší hole konečně přešel brankovou čáru?
Já ale počítám i gól ze Spengleru (směje se). Nejsem úplně typický střelec, ale samozřejmě mě to mrzelo, protože šance jsem měl. Malý herní útlum u mě byl, takže jsem rád, že mi tam branka spadla. Nejsem tu ale od gólů, ani se ode mě tolik nečekají.

První třetina nebyla z vaší strany úplně ideální, už v první minutě jste prohrávali 0:1. Kde hledat příčinu vlažnějšího vstupu?
Cítil jsem na sobě, že jsem trochu unavenější. Pak jsem se ale rozjezdil, možná ta méně povedená první třetina byla právě únavou. Nevím, jak kluci, ale já jsem ji na sobě cítil.

Nicméně důležité asi bylo, že Berani neodskočili na více než jednu branku, že?
Oni by to pak zatáhli a nám by se hrálo hůř. Naštěstí ale druhý gól nepřidali a my jsme skóre obrátili. Poslední domácí zápas před pauzou jsme uhráli, teď můžeme s čistou hlavou do Boleslavi.

Prostřední dvacetiminutovka už byla povedenější, kromě třech gólů jste v ní zapsali také dvacet střel. Vy sám jste střílel v zápase dokonce hned šestkrát, to už je pořádná várka…
Mně naskákali střely hlavně při jednom střídání, když jsem asi třikrát nebo čtyřikrát dorážel. Druhou a třetí třetinu jsme už ale hráli dobře a jsme rádi, že se zápas nakonec povedl.

Jedním z klíčových momentů byla pravděpodobně trefa na 3:2 ze 40. minuty, souhlasíte?
Ukázalo se to i v minulém utkání, že gól do kabiny je pro soupeře taková psychická rána. Určitě nám pomohl.

Několik minut před závěrečnou sirénou jste sice vedli 5:3, Zlín ale v tu chvíli dostal možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. Začali jste se o výsledek přeci jen ještě strachovat?
Zrovna jsem s Pláňou (Martinem Pláňkem) seděl na trestné, takže jsem se bál hodně, aby se náhodou něco nestalo. Udělal jsem takový hloupý faul, to si člověk potom vyčítá. Ale naštěstí kluci oslabení ubránili.

Dlouhá zápasová šňůra se pomalu chýlí ke konci. Jak moc se těšíte na oddech během reprezentační přestávky?
Hodně. Ještě poslední zápas a pak už nás čeká zasloužené volno. Musíme ho ale odehrát dobře, aby olympijská přestávka byla v pohodě.

Z náskoku vedoucí Plzně jste ukrojili další bodík. Pokukujete trochu po prvním místě?
Za sebe musím říct, že spíš koukám dolů na třetí místo, abychom se udrželi na druhém. Plzeň byla hodně odskočená a jestli je na šest bodů, je to sice hezké, ale hlavní je udržet druhé místo.