Zápasy mládeže
pá 9.2.2018 | Lenka Jonešová, Vojtěch Honzík

Starší dorostenci nevyzráli na Plzeň ani napodruhé. Podlehli jí 0:3

Zápasové menu

Ani na další pokus to nevyšlo. Starší dorostenci se podruhé v probíhající sezóně postavili plzeňským indiánům, ale porážku z prvního vzájemného utkání domácím oplatit nedokázali. Hradecké mládežníky poslední dobou trápí marodka i nízká produktivita. Úvodní branku duelu inkasovali Hradečtí ve 23. minutě. Plzeňští se ale poté trefili ještě dvakrát a došli si na domácím kluzišti pro tři body za vítězství 3:0.

Úvodní dvacetiminutovka bez branek

Utkání mezi domácími indiány a hostujícím celkem z Hradce Králové začal ve velkém tempu. Hned v první minutě utkání se ke střele z levého kruhu dostal Lang, avšak hradecký gólman dokázal kotouč ukrýt do své lapačky. Na druhé straně šel do útoku Kašpar, ale ani domácí muž s maskou se nachytat nenechal.

Hosté šli poté do čtyř, modrobílí však tuto výhodu nevyužili. Naopak nebezpečnou ránu ze své hole vyslal Kukla, úspěšný nebyl. V prostřední části první dvacetiminutovky se hrál hokej nahoru dolů bez šancí ke skórování.

Ke konci první pasáže hry si přesilovku zahráli také hosté, prudce pálil Pěnčík, Kolář jeho střelu zvládl vyrazit. V první periodě žádný gól nepadl, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Plzeň otevřela skóre ve 23. minutě

Prostřední dějství načali indiáni využitou početní výhodou, když přihrávku na brankoviště přetavil v úvodní střelecký zápis Adam Rohla. Za hosty mohl odpovědět Kuboš, který se zjevil sám před Kolářem, ten jeho kličku do bekhendu bravurně vytěsnil.

O chvilku později dorážel Naarovu střelu Jakubec, plzeňští obránci jej ale nenechali zakončit do poloprázdné svatyně. Z levého kruhu zkoušel své štěstí zase Hrabčák, Kolář nechal vyniknout svojí vyrážečku.

Domácím na druhé straně naopak nevyšlo přečíslení dva na jednoho. Po dvou třetinách tak na světelné kostce nad ledem svítil fotbalový stav 1:0, to na východě Čech v polovině prosince vedli Západočeši již 6:1.

Mountfield doplatil na nevyužité šance

Po pár vteřinách poslední dvacetiminutovky, stejně jako v úvodní části, mohl sám na bránu soupeře pelášit Lang, Ševců ovšem proti dlouhé přihrávce vyjel daleko ze své brány a puk odklidil do bezpečí. V přesilové hře poté mocně na modré po pěkné kombinaci napřáhl Lokajíček, avšak puk prosvištěl těsně mimo levé tyče.

Totožná situace se vzápětí udála i na druhé straně, pálil Kuboš. Pak se již skóre měnilo. Domácí protiútok vykombinovali modrobílí do palebné pozice pro Michala Houdka, který z první značně přiblížil své barvy vítězství. Definitivní rozhodnutí přišlo při přečíslení dvou na jednoho, kdy Jakub Procházka pouhým nastavením hole využil bravurní příhry Rohly.

Ještě o zdramatizování se pokoušel z první z pravého kruhu Kukla, avšak špatně seřídil mířidla. Naopak další zásah mohl hostům z mezikruží zasadit Rohla, Ševců ránu vytěsnil. I ve druhém vzájemném utkání tak všechny body uzmul úřadující mistr ze západu Čech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -2 0
Šimon Junek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Maxmilián Komma 0 0 0 0 0
Petr Kuboš 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 0 0 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 -2 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 -2 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 0 0
Petr Poppel 0 0 0 0 4
Matěj Síla 0 0 0 -2 2
Kryštof Šánek 0 0 0 -2 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 2
David Voňka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 60 28 3 25 89,29 0 0

Ohlasy k utkání

Michal Straka (HC Plzeň 1929):
Dneska jsme podali špatný výkon. Dvě třetiny jsme nehráli dobře a podržel nás brankář Kolář. Byli jsme všude o krok pozdě, nedostávali jsme se do šancí, špatná hra. V poslední části jsme přidali důležitý druhý gól a pohlídali si závěr, ale vývoj mohl být úplně jiný.

Libor Pivko (Mountfield HK):
Myslím si, že až na samotný závěr to byl vyrovnaný zápas. My jsme měli spoustu šancí, ale nedávali jsme góly. Když nedáte branku a tři zbytečné dostanete, tak to pak rozhodne. Měli jsme to na holi, nedali jsme, soupeř ano. Proto vyhrál.