Aktuální zprávy z klubu
út 13.2.2018 | Šimon Sedlařík, Jan Vavřina

Všeuměl Smoleňák či Látalův freestyle. Na Královský ples se těší i hradečtí hokejisté

V pátek 16. února nebude k vidění jen slovenské trio Cingel-Graňák-Rybár a Slovinec Blaž Gregorc, které čekají další reprezentační zápasy pod olympijskými kruhy. Doslova do akce jdou i další zástupci Lvů, místo dresů však navlečou obleky a vyžehlené košile. Koná se totiž Královský ples, tolik očekávaná událost, která rozsvítí světla Kongresového centra Aldis přesně v 19:30. A co myšlenka na tradiční „plesání“ dělá se samotnými hokejisty?

Výborní i sváteční tanečníci. Bude se na co dívat

Bálová sezóna se tradičně pojí s dobrým jídlem, pitím i tancem. S ladnými pohyby mimo jiné počítá i Martin Látal, který zjevně není útočníkem pouze na ledě, nýbrž i na parketu. „Za střízliva jsem hodně špatný, ale když se uvolním, mám to v sobě. O jedné ráno pak zvládám především moderní tance, třeba nějaký freestyle. Pohoda,“ směje se hradecký forvard.

Kdo je v sestavě Východočechů horkým kandidátem na nejlepšího tanečníka večera? „Tipoval bych Smoliho (Radka Smoleňáka), to je takový všeuměl,“ vyhlašuje Rudolf Červený. Martin Látal si hned přidává: „Tancuje hodně dobře, párkrát jsem ho už i viděl. Na ledě to tak nevypadá, ale jak z něj sleze, proporce má perfektní,“ poznamenává na spoluhráčovu adresu.

Dorazilo nám do Fanshopu posledních pár lístků do velkého sálu na páteční Královský ples 👗👔 Takže kdo chce v pátek mít své místo, může si pro něj přijít, my už máme lístky v kapse 💃🕺

Zveřejnil(a) Fanshop Mountfield HK dne 12. únor 2018

Vyzyvatelem prosincové posily Lvů by mohl být právě již zmíněný Rudolf Červený. Ten má koneckonců vydatnou podporu i na „domácím hřišti“. „Jsem výborný tanečník. Říká to moje přítelkyně, i když vlastně asi spíš ironicky,“ chechtá se útočník, jenž v Mountfieldu HK působí od roku 2013. „Klasické tance se mi líbí, bratranec a sestřenice se jimi pomalu i živili. Prosil jsem je o soukromé lekce, ale ještě k nim nedošlo,“ prozrazuje.

Společenský úbor vymění za betony a helmu i Jaroslav Pavelka, jenž si jinak podobné akce moc užívat nestíhá. „Dříve jsem na plesy chodil, ale o tancování to moc nebylo, mám pořád takové brankářské pohyby,“ komentuje s úsměvem. „Teď se těším moc, budou tam i fanoušci nebo sponzoři, všichni se vystrojíme a bude se na co dívat.“

Polka, valčík, tango, ale klidně i sólo tanec

Mezi sváteční Lvy salónů patří i Bedřich Köhler, který své pohyby prozatím předváděl hlavně na veselkách. „Párkrát jsem tančil, ale většinou na pop, nic společenského. Naposledy jsem absolvoval svůj svatební tanec, ale u toho jsem se taky zrovna dvakrát jistě necítil,“ hodnotí se ostravský rodák. Se smíchem mu přizvukuje i René Vydarený: „Tanečník jsem čím dál horší. Kdysi jsem něco pocvičil a zopakoval na svatbu, ale teď už je to mizérie.“

V Kongresovém centru Aldis se oba chtějí konečně trošku odvázat, podobných příležitostí během sezóny přece jen sportovci nemají. „S naším kalendářem není plesová sezóna moc aktuální, neužijeme si ji. Královský ples má nicméně úspěch, je o něj zájem a bude to příjemné setkání a zajímavá akce,“ vítá populární "Béda" účast na každoročním podniku pod klubovým patronátem.

Dočkat se nemůže rovněž slovenský obránce, který loňským ročníkem pouze v rychlosti prolétl. Souběžně mu totiž nastaly i otcovské povinnosti. „Minulý ples jsem si moc neužil. Měli jsme těsně před termínem, takže jsem se zdržel jen asi hodinu. Rok předtím byl však dobrý, i letos se moc těšíme. Malý už brzy oslaví první narozeniny, máme pro něj zařízeno hlídání a konečně se taky někam dostaneme,“ říká s úsměvem na tváři.

IV. ročník Královského plesu

IV. Královský ples je tu už za 5 dní 🔜👑 Probíhají finální přípravy, v prodeji zbývá posledních několik desítek vstupenek‼️ Jste připraveni na hradeckou plesovou událost roku?🤔 ℹ️ www.kralovskyples.cz ℹ️ Ano víme, výběr hráčů do spotu se nám opravdu vydařil 👌😀

Zveřejnil(a) Královský ples dne 11. únor 2018

Na dobře strávený večer zve i Ladislav Souček. Vedoucí mužstva Východočechů, jenž u A-týmu působí už desátým rokem, se navíc ve společenských tancích vyzná. „Polka, valčík, tango, ty se mně líbí. Z novějších maximálně ploužák,“ směje se. Zamířil by tedy coby vyznavač klasiky rovněž i na "moderní" parket s ostatními? „Já bych šel sólo,“ vypálí okamžitě.

Vždy dobře naladěný muž se bálu nemůže dočkat, i on se totiž v průběhu extraligového ročníku jen málokdy dostane mimo ČPP Arénu. „Člověk se těší, že si popovídá s lidmi, které na stadiónu moc nepotká. Obzvlášť já, vždyť vidím jen hráče a trenéry,“ vypráví. „Se sponzory, ale i ostatními lidmi si moc rád pokecám!“

Prodej lístků ve fanshopu i on-line

A to samozřejmě platí i pro všechny fanoušky! Pokud ještě někteří z vás nákup vstupenek nestihli uskutečnit, není třeba zoufat. Stále jsou k dispozici ve fanshopu na Komenského ulici (otevřeno každý den 10:00 – 18:00), popřípadě skrze on-line aplikaci. Ve fanshopu je možné zakoupit lístky jak do velkého sálu za 400,- Kč, tak i malého za 350,- Kč. Na webu je k mání pouze druhá zmíněná skupina, a to k volnému sezení.