Rozhovory
pá 23.2.2018 | Patrik Soukup

Jeden z cílů proti Berlínu? Nezranit se, říká Rudolf Červený před blížícím se play off

Během olympijské pauzy sehráli Hradečtí dvě přátelská utkání proti Dukle Trenčín a Eisbärenu Berlín. V prvním případě padli 1:2, ve druhém inkasovali ještě o jednu branku více, přičemž se za Mountfield prosadil pouze Rudolf Červený. Produktivní útočník vítá, že dostali prostor také mladší hráči domácích, kteří tak měli ideální příležitost vyzkoušet si seniorské tempo.

Měli jste v hlavě před vrcholem sezóny to, abyste se hlavně nezranili?
Myslím, že určitě. V zápase nebyly vidět žádné zblokované střely ani hity. Přitom Berlín většinou hraje agresivně, takový vyloženě kanadský styl. To vůbec nebylo, jak od nás, tak od nich. Každý už přeci jen myslí na play off a bylo by nešťastné, kdyby se někdo teď zranil.

Byl znát jiný styl hry německého soupeře nebo se to dalo srovnat s extraligou?
Já si myslím, že to bylo takové nahoru dolů, bez nějakého dohrávání soubojů. Prostě aby se nikdo nezranil a od toho se odvíjelo i tempo a styl hry obou týmů.

V utkání jste kromě toho, že jste dal gól, jel i nájezd. Co se tam stalo, že puk letěl tak vysoko?
(Směje se) Nabral jsem trochu sněhu a puk jsem pořádně ani necítil. Takže to letělo úplně nesmyslně nahoru. Nájezdy na sněhu a na úplně vyleštěném ledě jsou obrovský rozdíl, ale i tak je na tom ještě třeba zapracovat.

Nyní probíhá olympijská pauza, poté budete mít další přestávku, pokud uhájíte druhé místo. Jak se s tím člověk vyrovnává?
Já osobně to moc rád nemám a myslím, že kluci taky ne. Samozřejmě hned po pauze to nikdy není úplně ono, protože je strašně těžké se připravit na zápasové tempo. Někdo potřebuje oddechnout kvůli zranění a někdo zase potřebuje hodně trénovat. Není jednoduché udělat to správně, aby byli všichni připraveni na zápas tak, že je nebudou bolet nohy.

Myslíte si, že je dobře, že dostali v těchto zápasech šanci mladší hráči, co si normálně nezahrají?
Určitě. Tempo zápasu tedy nebylo nějak zázračné, ale pořád je to dospělý hokej a je potřeba, aby těch zápasů odehráli plno. Jedině tak se s tímto hokejem můžou seznámit a navyknout si na něj.

V posledním kole vás čekají Pardubice, přemýšlíte i nad tím, že by to mohl být váš soupeř pro play off?
Občas prohodíme pár slov, jak to vypadá v tabulce, ale já osobně nad tím vůbec nepřemýšlím. Nějak se tabulka prostě vyvine. Může se to ještě hodně zamotat. Je tam totiž čtyři pět týmů, co jsou na tom bodově podobně, takže uvidíme.