Akademie ČH
út 27.2.2018 | Šimon Sedlařík

Junioři zbrojí na bitvu se Slavií, starší dorost čeká tuhý boj v Rakousku

S blížícím se víkendem klepou na hokejová vrata, jako je tomu každý týden, také mládežníci, přičemž se v akci představí všechny tři hradecké výběry. Junioři změří síly s Vítkovicemi a pražskou Slavií, zatímco starší dorost vyzkouší své schopnosti s Motorem i atraktivním soupeřem ze Salcburku. Poslední ze zástupců Mountfieldu HK, mladší dorost, pak otestuje zlínské Berany či přerovský led.

kategoriedatumdomácíhostéčas (hala)
MD čt 1.3.2018 Mountfield HK Zlín 15:00
JUN čt 1.3.2018 Mountfield HK Vítkovice 17:00
SD so 3.3.2018 České Budějovice Mountfield HK 11:30
JUN so 3.3.2018 Slavia Mountfield HK 12:00
SD ne 4.3.2018 Salzburg Mountfield HK 11:00
MD ne 4.3.2018 Přerov Mountfield HK 12:30

Juniorka vyzve Vítkovice i silnou Slavii

Tabulka DHL ELJ – II A
1. Mountfield HK 9
2. Kladno 9
3. Slavia 9
4. Kometa 6
5. České Budějovice 3
6. Vítkovice 0

Svěřenci Aleše Krátošky vlétli do nadstavby jako uragán, když po třech utkáních měli na kontě plný počet bodů a sedmnáct vstřelených branek. Nadšení sice trošku utlumila porážka na Kladně, která přestřihla osmizápasovou šňůru bez ztráty, přesto však hradecké juniorce patří první místo ve skupině A s 9 body. Oko i srdce diváka potěšila především výhra 7:1 s Kometou, ve které Lvi už v první části získali čtyřgólový náskok. „Soupeř byl jasně lepší a připravenější,“ uznal brněnský trenér Jan Zachrla.

Jen den po vítkovickém A-týmu přicestuje pod Bílou věž i tamní juniorský výběr. Ostravané se prozatím ne a ne chytit, ze čtyř duelů nevyhráli ani jediný a jsou jediným celkem ve skupinách o účast v play off, který doposud nebodoval. Naposledy – stejně jako Hradečtí – i oni padli na Kladně, později pak v OSTRAVAR ARÉNĚ nestačili na České Budějovice. Pro Motor se naopak jednalo o cenný první skalp v této části extraligy.

Sobotní cesta Východočechů povede do hlavního města, kde vyzvou třetí Slavii. Sešívaní prozatím také nasbírali devět bodů a posledně vyválčili výhry jak v Českých Budějovicích, tak i v brněnské DRFG Areně. V obou případech se Pražanům vyplatil bleskový start, vždyť na jihu Čech během prvních dvaceti minut skórovali třikrát, na Kometě pak dokonce přidali ještě o trefu více.

Starší dorostenci vyjíždějí do Rakouska

Tabulka ELSD II
1. Salcburk 56
2. Liberec 48
3. Plzeň 41
4. České Budějovice 41
5. Sparta 38
6. Karlovy Vary 36
7. Pardubice 34
8. Kladno 33
9. Slavia 30
10. Mountfield HK 29
11. Jihlava 27
12. Vítkovice 24
13. Kometa 20
14. Zlín 11

Konečně se zadařilo! Staršímu dorostu Mountfieldu HK kazilo spaní už pět porážek v řadě, poslední dvě kola však přece jen vyšla přívětivěji. Mladí Lvi v ČPP Aréně vyprovodili shodně 4:2 Spartu i Liberec, tedy duo celků z vrchní poloviny tabulky. V obou případech rozhodla až poslední dějství a především proti Sparťanům se bylo na co dívat. Rozhodlo čtrnáct sekund za stavu 1:2 z pohledu Hradce, kdy se nejprve prosadil Samuel Hrabčák, o moment později pak Tadeáš Pinkas. Prvně jmenovaný poté pečetil vybojované body i do prázdné kasy.

Začátek víkendu Mountfield HK odstartuje v Čechách. Představí se v hale budějovického Motoru, který drží čtvrtou pozici se 41 body. Klub z Budvar arény má nicméně co napravovat, posledně totiž padl na domácím ledě s jedenáctou Jihlavou, když nezvládl závěrečnou třetinu, v níž třikrát inkasoval. Jediný zásah domácích si připsal Šimon Masopust, pro něhož se jednalo o dvanáctý gól v probíhajícím ročníku.

Z těžších prověrek to však pro sestavu Libora Pivka zdaleka není vše. V neděli totiž míří na půdu elitního Salcburku, který vede extraligu o osm bodů, přičemž má navíc zápas k dobru. Svou dominanci naznačili Rakušané i před dvěma týdny, kdy coby obávaný kat srazili 8:0 Kladno a o den později přetlačili 2:1 i Slavii. Hradec už favorizovanému soupeři zkřížil cestu jednou, na soutoku Labe a Orlice mu čtyři dny po Novém roce podlehl vysoko 1:6. „Byl to asi nejlepší tým, se kterým jsme zatím hráli,“ vysekl protivníkovi poklonu asistent Pavel Suchý.

Mladší dorost přivítá Zlín, pak zamíří do Přerova

Tabulka ELMD – II B
1. Mountfield HK 81
2. Vítkovice 69
3. Havířov 64
4. Zlín 60
5. Přerov 58
6. Ml. Boleslav 44

Pro mladší dorost se v ELIOD extralize nic nemění. Kádr pod vedením Petra Luštince stále drží první pozici, nasbíral už 81 bodů a drží si dvanáctibodový odstup na druhé Vítkovice. Poslední klání zvládli Lvi relativně bez problémů, když nejprve i díky hattricku Martina Jandy dobyli 6:3 Mladou Boleslav, o dva dny později pak v ČPP Aréně přehráli 5:3 zmíněnou Rideru. Radost z formy však kazí zranění Jakuba Naara, talentovaný bek bude zřejmě mimo až do konce sezóny.

Čtvrteční duel se odehraje pod Bílou věží, kam zavítá momentálně čtvrtý Zlín. Ševci sice nasbírali už 60 bodů, z nedávných vystoupení je nicméně hryže svědomí. Z důležitých dvou utkání totiž vytěžili pouhý bod. Přerovu doma podlehli po prodloužení 2:3, v Havířově pak i díky pokažené úvodní části prohráli 2:4. Propast čtyř bodů mezi nimi a třetím AZ je však ve skutečnosti pouze nepatrnou prohlubní a Berani mají pět pokusů na to, aby ji ve výsledku přeskočili.

Nedělní výjezd, který mládežnický hokejový víkend Mountfieldu zakončí, pak Hradec absolvuje do Přerova. Ani Zubři stále nejsou ze hry, vždyť právě na Zlín ztrácí jen dva body. Kromě nedávného vítězství s Aukrem, které rozhodl šest sekund před koncem nastaveného času Patrik Kleniar, navíc zástupce města na Bečvě zahřál i skalp Mladé Boleslavi. Tu Zubři přemohli rovněž 3:2 a v nadstavbě zaznamenali už celkem dvanáctý zisk na domácím ledě.