Tiskové zprávy
pá 9.3.2018 | Jan Vavřina

Pilíř defenzívy zůstává v Hradci! Oskars Cibulskis podepsal nový kontrakt

V základní části vynechal Oskars Cibulskis pouze tři duely, během 49 zápasů prokázal své kvality, když kromě poctivé hry dozadu nastřádal 17 kanadských bodů a stal se třetím nejproduktivnějším zadákem svého týmu. Lotyšský bek splnil na východě Čech očekávání a s Mountfieldem HK se domluvil na prodloužení vzájemné spolupráce.

Vytáhlý devětadvacetiletý obránce podával konstantní výkony, vždyť dokázal bodovat v každém ze šesti uplynulých měsíců. Své zkušenosti z pěti světových šampionátů bude moci i v sezóně 2018/19 zúročovat pod Bílou věží, což potvrzuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček. „Oskars je pro nás jedním z nejdůležitějších hráčů, proto jsme všichni velmi rádi, že se nám tohoto kvalitního obránce podařilo udržet i pro následující hokejový ročník,“ těší Aleše Kmoníčka.

Profil Oskarse Cibulskise

188 centimetrů vysoký a 96 kilogramů vážící rodák z Rigy (9. dubna 1988) spojil drtivou většinu své dosavadní kariéry s lotyšským hlavním městem. Už jako junior dostával hodně prostoru v domácí seniorské soutěži, ve dvaceti letech odešel vyzkoušet angažmá v rakouské EBEL, kde hrál za Salcburk. Hned po první sezóně se ale vrátil zpátky domů a právě od roku 2009 nepřetržitě působil v Dinamu Riga.

Během osmi ročníků nastoupil ke 304 utkáním Kontinentální hokejové ligy, v nichž nasbíral 55 bodů za 16 gólů a 39 asistencí. V roce 2011 zamířil se svým týmem rovněž na Spenglerův pohár, svou účast na tomto turnaji zopakoval v prosinci 2017 už v dresu Mountfieldu HK.

Zodpovědný bek startoval na pěti světových šampionátech, v roce 2016 a 2017 byl zvolen mezi tři nejlepší hráče svého týmu. Na posledním mistrovství v Kolíně nad Rýnem si v sedmi zápasech připsal gól a asistenci.

Statistiky Oskarse Cibulskise