Akademie ČH
so 24.3.2018 | Šimon Sedlařík

Vybojují mladší dorostenci závěrečný turnaj? V semifinále je vyzvou třinečtí Oceláři

První kolo je za nimi, na oddech však není čas. V cestě za vysněným finálovým turnajem totiž na Východočechy čeká další prověrka. Po Šumperku je na řadě Třinec, první celek skupiny E, který si v úvodní sérii vyřazovacích bojů ve třízápasové tahanici poradil s nevyzpytatelnými Vítkovicemi. Bitva, jež se rovněž hraje na dva vítězné zářezy, startuje v neděli ve Werk Areně ve 12:00. Druhý duel se odehraje pod Bílou věží o dva dny později v 15:00.

Oceláři svému čtvrtfinálovému soupeři dokonale vypálili rybník. Dokázali jej totiž porazit v rozhodujícím klání na jeho ledě, přičemž vůbec neinkasovali! Jednoznačnému vítězství 4:0 předcházela výhra 6:3 v prvním a porážka 2:3 ve druhém utkání, ve výsledku si tak Třinečtí – i přes jednu ztrátu – postup pohlídali relativně hladce.

Co se bilance z předchozí části sezóny týče, slezský celek vyhrál svou skupinu s 87 body. Náskok na druhý Šumperk činil 11 bodů, na třetí Techniku Brno dokonce 45. V základní části, konkrétně ve skupině Východ, předtím Oceláři skončili pátí s šestibodovou ztrátou na první Rideru. Se Lvy se letos ještě nestřetli ani jednou, pro oba kluby se tak bude jednat o premiérovou konfrontaci.

Semifinále se, stejně jako předchozí série, odehraje na dva vítězné zápasy. Vítěz postupuje na závěrečný turnaj, kde se utká o titul v kategorii mladšího dorostu. Výhodu domácího prostředí získali Východočeši, případné třetí střetnutí by se totiž odehrálo v ČPP Aréně ve středu v 15:00.

Petr Luštinec: Musíme hrát aktivně. Jako doposud

O bitvě se Severomoravany se s odstupem rozpovídal i hlavní trenér Petr Luštinec. „Vyvíjela se pro nás dobře, vyhráli jsme úvodní zápas. Bylo dost neobvyklé, když jsme z pozice prvního týmu začínali venku, ale kluci do toho šli naplno a za vítězství jsme byli rádi. Do druhého utkání jsme šli stejně, ale Šumperk byl uvolněný, hrál bez nervů a zatápěl nám. Potvrzení postupu je vždycky těžké, jsme tak rádi, že jsme vyhráli a postoupili bez porážky,“ hodnotí dvoudílnou sérii.

Dalším nezbytným krokem, který Mountfield musí udělat, je vyřadit už zmíněný Třinec. „Pro nás velká neznámá, ale klubovou tradici mají, navíc porazili Vítkovice. Nemáme se čeho bát, těšíme se a půjdeme do nich naplno, avšak s pokorou. S klukama jsme se už bavili a musíme do série vstoupit aktivní hrou, kterou předvádíme celý rok,“ říká lodivod hradecké střídačky.

Jelikož Lvi svého soka prozatím nepotkali, budou se zabývat především sami sebou. „Určitě se budeme soustředit na naši hru, tedy tu, kterou produkujeme celou sezónu a kterou jsme vyřadili Šumperk. O postup se porveme. Musíme tam nechat srdíčko, protože může se i prohrát, avšak musí to být po boji. Samozřejmě ale jdeme za vítězstvím, závěrečný turnaj by byl pěkným závěrem ročníku. Věříme, že se nám to povede,“ prozrazuje Petr Luštinec ambice svého celku.

Rozpis semifinálových duelů

kolodatumdomácíhosté   
SF1 ne 25.3.2018 Oceláři Třinec Mountfield HK 12:00    
SF2 út 27.3.2018 Mountfield HK Oceláři Třinec 15:00    
příp. SF3 st 28.3.2018 Mountfield HK Oceláři Třinec 15:00