Akademie ČH
st 28.3.2018 | Šimon Sedlařík, Jan Vavřina

Liberecký předškoláček se povedl. První skončili všichni, libuje si Patrik Stehno

Oblíbená akce se pořádala už šestým rokem – a ani letos nezklamala. Za svou píli se vydaly na sever Čech i děti z přípravky Mountfieldu, kde v sobotu 24. března bojovaly na svém prvním hokejovém turnaji v životě. Kromě domácích a Hradce se zúčastnili i stejně staří caparti z Mladé Boleslavi a pražské Sparty, přičemž v systému každý s každým nakonec zvítězili všichni. „Naši nejmenší hokejisté si zahráli poprvé v dresu Hradce Králové a zároveň získali první medaile, které čekaly na všechny účastníky bez výjimky,“ těší trenéra Patrika Stehna.

Setkání na ledě Bílých Tygrů opět proběhlo jakožto dárek pro všechny malé dříče, kteří celou sezónu zlepšovali bruslení a učili se i základy s hokejkou. „Každým rokem má turnaj skvělou atmosféru. Kluci hrají své první minihokejové zápasy a maximálně si je užívají. Poprvé na sobě mají dresy, rodiče jim fandí, dokonce spolu přijeli i autobusem,“ hodnotí podařenou sešlost sedmadvacetiletý trenér.

Do zápolení se zapojily děti ročníku 2012, což znamená celou hradeckou základnu. „Chtěli jsme dát prostor co největšímu počtu dětí. Některé už ale trénovaly s první třídou, proto jsme brali především ty, které předtím byly v kurzu bruslení nebo v přípravce. Turnaje se jich zúčastnilo osmnáct a hrály opravdu úplně poprvé,“ chválí mladé talenty.

Sportovní odpoledne by se však rozhodně nemohlo uskutečnit bez přispění všech lidí okolo. „Spokojenost je nejen s organizací turnaje, ale i s postojem rodičů. Pak je super, že k celé věci přistupují podobně jako my i ostatní týmy – u každého bylo k dispozici dvacet dětí, tedy přesně čtyři lajny, a zahráli si všichni. Navíc dostali své první medaile, poháry a diplomy, takže skvělá záležitost,“ zdůrazňuje, že předškoláky nepotěšil pouze hokej, ale i zasloužená odměna.

Potvrdilo se tak nepsané pravidlo, že u výchovy mladých sportovců by měly výsledky hrát spíše podružnou roli. „Utkal se každý s každým v délce 3×15 minut. Celkem tříhodinový turnaj je pro děti tak akorát. Nepočítaly se přitom výsledky, neevidovalo se pořadí. Všichni skončili první, všichni dostali medaile. Organizaci Liberce musím v tomto směru opravdu pochválit. Ceny, medaile i dárky, tohle všechno je na vysoké úrovni. Proto tam moc rád jezdím,“ vysekává na závěr Severočechům poklonu Patrik Stehno.

Turnaje se zúčastnili: Gábel, Kalkant, Machek, Novák, Rejzek, Skočdopole, Sovák, Strejc, Šust, Tichý, Vondrouš, Mihulka, Svoboda, Průcha, Dominik, Růta, Malinský, Kupka.

Fotogalerie