Preview k zápasu
so 7.4.2018 | Šimon Sedlařík

Podaří se vyrovnat? Hradec bude ve Slezsku usilovat o třetí semifinálový bod v řadě

Pátý duel mezi Mountfieldem a Oceláři opět nabídl drama s prodloužením – a znovu se šťastným koncem pro Východočechy. Ti tak už konec sezóny odmítli podruhé za sebou a od vyrovnání série je nyní dělí pouze jediný zisk. Dočkají se ho v neděli ve WERK ARENĚ? Další utkání, které Lvi musí bezpodmínečně urvat pro sebe, chtějí-li semifinále vrátit zpátky pod Bílou věž, začíná v Třinci v 18:20!

HC Oceláři Třinec – Mountfield HK, neděle od 18:20: ON-LINE

Svěřenci Václava Sýkory jsou na okraji pořádně hluboké propasti – a v pátek se zase vyhnuli pádu. Mimo jiné je totiž těsně před koncem základní hrací doby zachránil akrobatický zákrok Filipa Pavlíka. „Puk tam skákal, ale naštěstí nepropadl. Nějak jsme to tam poléhali a vyházeli, takže to bylo velké štěstí. Když jim to tam nepadlo, tak jsme si řekli, že teď jsme na řadě my. A naštěstí to vyšlo,“ oddychl si muž, jehož „rybička“ zastavila touš zhruba deset centimetrů před brankovou čárou.

Dalo by se tak říct, že zápas patřil Pavlíkům. Prvně jmenovaný se postaral o důležitý defenzivní moment, druhý, Radovan, pak v nastaveném čase vystřelil druhou výhru za sebou. „Samozřejmě, brácha na bráchu… Hlavně, že mu to tam propadlo a dal vítězný gól. Teď pojedeme do Třince a pokusíme se sérii vyrovnat,“ dívá se pětadvacetiletý obránce kupředu, konkrétně k šestému semifinálovému klání.

Ke zlepšujícím se výkonům Lvům pomohly i četné vzkazy klubových příznivců, které hráče zahřály hned na několika místech ČPP Arény. „Člověk si je přečte, když třeba čeká na další třetinu, vždycky si toho všimnete. Je hezké, jak na nás fanoušci myslí a jak nás ženou dál, my se jim to snažíme oplatit dobrým výkonem. I myšlenky se pak dostanou do větší pohody,“ těší třebíčského rodáka.

Už Petr Zámorský nedávno prohlásil, že Hradec zabere vždy, když mu začne téct do bot. Stejně je tomu i nyní, kdy za stavu 0:3 zapnul nejvyšší rychlostní stupeň a první dva mečboly Slezanů uzmul pro sebe. „Nechceme vypadnout, pořád chceme jít kupředu. Je škoda, že jsme na začátku neproměnili výhodu domácích zápasů, ale takový je hokej. Musíme zabrat teď. Třinec sice hraje na svém hřišti, ale to nemění nic na tom, že tam jedeme vyhrát,“ burcuje Filip Pavlík před další bitvou.

Draci mohou opět rozhodnout, Hradec věří v sedmé klání

kolodatumdomácíhosté
SF1 čt 29.3.2018 Mountfield HK Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)   
SF2 pá 30.3.2018 Mountfield HK Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)   
SF3 po 2.4.2018 Oceláři Třinec Mountfield HK 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)   
SF4 út 3.4.2018 Oceláři Třinec Mountfield HK 1:2p (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)   
SF5 pá 6.4.2018 Mountfield HK Oceláři Třinec 3:2p (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

První dva duely na domácím ledě Hradečtí nezvládli, když především v tom úvodním na třetí celek základní části vůbec nestačili. Když se nedaří, tak se nedaří – Lvi neproměnili ani jednu ze dvou přesilovek pět na tři, i když právě hra v početní výhodě je v dlouhodobém úseku sezóny zdobila nejvíce. Druhé střetnutí, rovněž na ulici Komenského, naopak začali mnohem lépe, dvoubrankový náskok Ocelářů z první třetiny však smazat nedokázali. Do Slezska tak odjížděli za stavu 0:2…

… a navíc inkasovali i třetí direkt, když už po šesti minutách prohrávali 0:3. V pohodě hrající Draci nasázeli do východočeské svatyně celkem pět branek a po triumfu 5:1 byli jen krok od finále. Jako by však najednou mávl kouzelným proutkem – do čtvrtého představení vstoupili svěřenci Václava Sýkory v úplně jiném rozpoložení. Ačkoli znovu ztráceli, dokázali ještě v téže třetině vyrovnat a dostat duel až do prodloužení. V něm vystřelil první výhru Mountfieldu v sérii 33 sekund před koncem Radek Smoleňák.

Pátý duel nabídl další atraktivní a vyrovnanou přetahovanou. Lvi s vědomím, že už není kam couvnout, bojovali jako o život a dokonce se ve 27. minutě dostali do vedení 2:1. O deset minut později však vyrovnal Vladimír Svačina, a protože už jiný gól nepadl, znovu přišla na řadu náhlá smrt. O tu se nakonec postaral již dříve zmíněný Radovan Pavlík, který dostal od Lukáše Cingela v 66. minutě nabito přesně mezi kruhy. Bez váhání vypálil, Šimonu Hrubcovi nedal šanci a rozhodl.

Celek zpod Bílé věže nyní prohrává pouze o jeden zápas a je ve stejné situaci jako dříve ve čtvrtfinále s Libercem. S Tygry se vypořádat dokázal, vyrve si možnost sedmého utkání také ze spárů Draka?

Do WERK ARENY znovu míří i fanklub. Přidat se můžete i vy!

O návrat série na soutok Labe a Orlice vyráží do Třince bojovat i hradecký fanklub, který sestavu Václava Sýkory podporoval rovněž ve střetech číslo tři a čtyři. I vy máte možnost zapojit své hlasivky přímo na místě! Všichni zájemci se však nejprve musí registrovat, a to e-mailem na vyjezdy@fanclubhchk2007.cz. V den utkání je sraz u ČPP Arény ve 12:10, vyjíždí se přesně o dvacet minut později. Cena lístku i autobusové dopravy dohromady činí rovných 400 Kč.

Sestavy z minulého utkání
Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Kofroň. Trenér: Václav Varaďa.
Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Červený – Jaroslav Bednář, Kukumberg, Látal – Cingel, Džerinš, R. Pavlík – Köhler, Dragoun, Šimánek – Vopelka. Trenér: Václav Sýkora.