Fanoušci
čt 12.4.2018 | Radek Staněk, Jan Vavřina

Příjemná tečka za sezónou. Fanoušci si v hojném počtu užili rozloučení s A-týmem

Čtvrteční podvečer se v ČPP Aréně nesl ve znamení rozloučení se sezónou 2017/18, ve které Mountfield HK obsadil konečné 4. místo. Naposledy v tomto ročníku se tak společně sešli hráči s fanoušky, aby ho spolu symbolicky uzavřeli. Partnerem celé akce byla společnost Magnalink a fanoušci měli možnost zahrát si proti hradeckým hráčům přímo na ledové ploše, nahlédnout do městského skyboxu a samozřejmě nechyběla ani autogramiáda. V příjemné atmosféře tak komunita hradeckého klubu napsala tečku za letošní sezónou.

Obhajoba vítězství na Mountfield Cupu, semifinále Spengler Cupu, rekordní bodový zisk a nejlepší umístění v základní části či obrat čtvrtfinálové série proti Liberci last minute. Toto jsou jen některé z výrazných momentů z letošní sezóny, kterou v ČPP Aréně uzavřel hradecký klub společně se svými příznivci během čtvrtečního rozloučení. Těch na stadion dorazil obdobný počet jako vloni, tedy okolo jednoho a půl tisíce.

Celá akce začala v 17 hodin srazem v kotli. Poté už přítomní fanoušci potleskem přivítali hradecké hokejisty při jejich posledním sezónním nástupu na ledovou plochu. Speciální pozornosti se dostalo především Jaroslavu Bednářovi a Jiřímu Šimánkovi, kteří prohodili s moderátorem Tomášem Borovcem pár vět. Pro oba nešlo jen o rozloučení se sezónou, ale i s úspěšnou kariérou v hradeckém dresu. Oba hráči nosili kapitánské céčko, „Šimi“ šéfoval kabině jako první kapitán Mountfieldu HK od roku 2013, s „Bedýnkovým“ vedením pak budou zapsány úspěchy posledních dvou sezón.

Následně se hráči přesunuli na spodní ochoz. Zde se rozmístili a byli plně k dispozici svým příznivcům. Podepisovali se, fotili, poklábosili a odpověděli na otázky, které fandy zajímaly.

Samozřejmě také došlo na jedno z lákadel celé události. Ve výstroji byl připraven gólman Jaroslav Pavelka, kterého následně malí i velcí střelci prověřili při samostatných nájezdech. Každý dospělý úspěšný střelec byl za svou trefu odměněn lahví kvalitního vína od partnera akce, společnosti Magnalink. Na ledě byli přítomni také hráči, a to zejména ty mladších ročníků, kteří byli připraveni zahrát si s ostatními bruslaři hokej.

Kromě fanoušků si čtvrteční akci užili také samotní hráči, což potvrdil i Petr Zámorský. „Zájem lidí mě mile překvapil, tolik jsem jich tady nečekal. Je to hezká akce, snad se fanouškům líbila a užili si jí,“ pochvaluje si hradecký zadák, který se k akcím tohoto typu staví velmi pozitivně. „Mám podobné akce rád, lidem uděláme radost. Jsem k těmto autogramiádám otevřený. Fanoušci byli hodní a milí, děkovali nám za sezónu a přáli všechno nejlepší do těch příštích. Spousta lidí se ptala, jak to vypadá do budoucna, otázek bylo hodně,“ usmívá se Petr Zámorský.

Se sezónou se přišel rozloučit také talentovaný útočník Jaroslav Dvořák. Ten letos nastoupil do devíti extraligových zápasů, dále se bil za hradeckou juniorku i Litoměřice ve WSM Lize. „Je to asi moje čtvrtá nebo pátá autogramiáda, moc jich ještě nebylo,“ přiznává hráč ročníku 1999, který si vzpomněl, že ještě nedávno stával na druhé straně. „Vždycky když jsem byl malý, tak jsem dospělé hráče obdivoval, chtěl jsem se s nimi fotit, povídat si a mít od nich podepsané kartičky. Ze začátku pro mě byl trošku nezvyk, že jsem najednou v opačné roli," popisuje mládežnický reprezentant.

„Fanoušci nás mladé neznají určitě tak jako opory týmu, ale jsme součástí mužstva a lidi po nás kartičky taky chtějí, což nás těší. Je to příjemná věc, kterou si užívám,“ uzavírá Jaroslav Dvořák.

Fotogalerie