Aktuální zprávy z klubu
čt 19.4.2018 | Petr Šatalík | Foto: Ján Zemiar

Hradečtí v reprezentacích mládeže i dospělých, Rybár dovedl Slováky k výhře

Sezóna sice klubu z města pod Bílou věží skončila, to však neznamená, že je uzavřena pro všechny jeho hráče. Mládežnické reprezentace i dospělá národní mužstva se připravují na Mistrovství světa a pořádají proto různé akce, na něž hokejisté Mountfieldu HK vyrážejí, aby zabojovali o možnost nosit národní barvy také na vrcholných akcích. Třeba Martin Pláněk a Filip Pavlík se zúčastní Carlson Hockey Games 2018!

Reprezentační tým České republiky bude bojovat od 19. do 22. dubna na Carlson Hockey Games v nedalekých Pardubicích. Defenzívu národního mužstva přijedou vystužit dvě opory obranných linií Hradce Králové – Martin Pláněk a Filip Pavlík. Slovinsko vyrazí reprezentovat Blaž Gregorc, tým jeho země sehraje přátelský zápas s Rakouskem ve Vídni a následně odcestuje do Budapešti, kde se od 22. dubna bude snažit probojovat mezi hokejovou elitu.

Mezi dospělými se na turnaj Euro Hockey Challenge probojovali dva Slováci, kteří naskočili do druhého utkání jejich národního celku s Německem. Patrik Rybár odchytal celý zápas a dovedl naše východní sousedy k výhře 4:1. V útoku druhé formace nastoupil Lukáš Cingel.

Reprezentace U19 sehrála Turnaj 4 zemí v Hodoníně. Mountfield HK přímo na ledě reprezentovali Michael Gaspar, Jakub Muška a Patrik Mašín, podobně jako hradecký odchovanec Radim Šalda. Reprezentačnímu výběru se však tato událost výsledkově nepodařilo, národní tým třikrát prohrál a zaznamenal jediný bod za porážku 2:3 v prodloužení se Slovenskem.

O rok mladší národní výběr podstoupil 1., respektive 2. přípravný kemp, v jehož rámci sehrál přípravné utkání s juniory Plzně. Západočeši podlehli svému soupeři 2:4, na straně vítězů se tak dobře předvedl hradecký gólman Daniel Dvořák, který odchytal celé utkání. V útoku nastoupil další hráč východočeského celku Dominik Sklenář. Právě tyto borce, ještě spolu s Tomášem Martincem coby asistentem trenéra, čeká Mistrovství světa do 18 let v Rusku!

Kategorie U16 startovala na Turnaji 4 v Umeå. Ani zde se národnímu týmu příliš nevedlo, všechna tři utkání prohrál a připsal si pouze tři vstřelené branky. Hradecké barvy hájil na hrací ploše obránce Tomáš Perička.