Akademie ČH
po 23.4.2018 | Jan Vavřina

Mládežníci zahájili letní přípravu. Na úvodních trénincích se sešlo 250 hráčů

Ještě před pár týdny se hradečtí mládežníci proháněli po ledě a naposledy v sezóně měřili síly se svými protivníky. V pondělí 23. dubna už se hlásili svým trenérům v útrobách ČPP Arény, kde všem kategoriím začala desetitýdenní letní příprava na nadcházející ročník. Během prvního tréninkového dne se na různých sportovištích prostřídalo na 250 borců Mountfieldu HK.

In-line plocha, útroby ČPP Arény, posilovna, tělocvična, gym, judo, spinning, školní hřiště, Malšovický stadion, Jiráskovy sady, Rozárka, terén, bazén, ale také led. To všechno jsou sportoviště, na kterých se budou naděje hradeckého hokeje připravovat na sezónu 2018/19.

Letní příprava odstartovala v pondělí 23. dubna a potrvá až do posledního červnového týdne, celkem na hráče čeká deset týdnů pestrého tréninku. Ty doprovodí také jednotky na ledě, jež bude k dispozici v malé hale do 18. května. Každá třída bude mít na ledě minimálně dva tréninky týdně, některé se na něj dostanou až pětkrát za sedm dní. První den se na něm proháněly dvě nejstarší a dvě nejmladší mládežnické skupiny.

Juniorský tým čítá přes tři desítky hráčů

Nejstarší mládežnická kategorie ukončila své působení v uplynulém ročníku poslední březnový den, poté dostali hráči tři týdny volna. V pondělí už se kompletně nový tým hlásil trenérskému triu Krátoška – Soudek, Řehák. „Sešlo se nás jednatřicet, dva hráči jsou navíc na mistrovství světa osmnáctek, čtyři kluci chybí z důvodu zranění, ti doléčují dlouhodobé šrámy,“ prozrazuje hlavní kouč Aleš Krátoška.

Ten přivítal na tréninku spolu se svými kolegy kompletně nový mančaft, a to z důvodu celorepublikové reorganizace kategorií. „Z minulé juniorky zde aktuálně není jediný hráč, je tady kompletní loňský starší dorost plus z loňského mladšího dorostu ročník 2002,“ pokračuje bývalý extraligový hokejista.

Ten spolu se svým realizačním týmem připravil pro svěřence zajímavých deset týdnů letního drilu. „Budeme se snažit navázat na přípravu, kterou jsme dělali minulý rok. Aby to bylo hodně pestré, kluci si zahrají fotbal, florbal, házenou, basket, budeme chodit na různá sportoviště, na led... Jde nám o to, aby to hráče bavilo,“ dodává Aleš Krátoška.

Čtyři ranní, čtyři odpolední tréninky a regenerace k tomu

Dorost povede v nové sezóně jakožto hlavní kouč Petr Luštinec, dosavadní lodivod mladšího dorostu. Ani on nepřivítal všechny borce svého kádru. „Sešli jsme se v nekompletním počtu, tři hráči jsou na kempu v Kanadě, někteří jsou zranění. Petr Moravec a Marek Pelda navíc dostali ještě volno, na první trénink proto dorazilo třiadvacet hráčů,“ hlásí na úvod čerstvý držitel mistrovského titulu coby šéf střídačky.

Také na dorostence čeká pestrý, ale zároveň náročný a dlouhý program. „Stejně jako další kategorie budeme trénovat do 30. června, to znamená deset týdnů. Do poloviny května v kombinaci suchá + led, poté už jen na suchu,“ říká muž, jenž letos bude pracovat s hráči ročníků 2003 a 2004.

Na ty čeká celkem devět tréninkových jednotek týdne. „Čtyřikrát v týdnu budeme trénovat ráno a čtyřikrát odpoledne, ve středu čeká na hráče ještě posilovna a regenerace v podobě bazénu,“ uzavírá stručné představení letní přípravy Petr Luštinec

Fotogalerie