Aktuální zprávy z klubu
čt 31.5.2018 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Není led, nazouváme kopačky! Hokejisté Mountfieldu HK vyráží na zelený pažit

Během horkého léta není zvykem trávit čas u ledu, hráči se věnují suché přípravě. Tu si však výrazně zpestří souboji na trávníku. Již 9. června je čeká fotbalový souboj v Černilově. O dva dny později sehrají od půl šesté odpoledne duel s Novým Hradcem Králové. Po něm bude následovat autogramiáda svěřenců Tomáše Martince. Své utkání už mají naopak za sebou dorostenci Východočechů, jejich souboj nebyl na góly chudý.


Během vysokých letních teplot se hráči Mountfieldu HK potí při polykání dávek, které poskytuje suchá příprava. Její zpestření přijde vhod nejen jim, ale i fanouškům, kteří je mohou na jejich fotbalové souboje přijít podpořit.

Sobota 9. června: Exhibiční utkání v Černilově

V Černilově změří někteří hokejisté Lvů své síly s trenéry jednotlivých klubů, které se zde zúčastní mládežnického Memoriálu Hýni Horáka. Utkání je plánováno na 13:00 a po něm proběhne autogramiáda. Za Hradec by měly nastoupit mladé pušky jako Štěpán Matějček, Jaroslav Pavelka, Radovan Pavlík, Radek Pilař, Radim Šalda, které doplní zkušenější Jan Berger

Celá akce má charitativní podtext, který podpořili také zástupci Mountfieldu HK. Ti věnovali do dražby podepsané rukavice Petra Koukala, podepsanou hokejku Lukáše Vopelky a podepsanou brankářskou hůl Jaroslava Pavelky. Budete si tak moci domů odnést cenný suvenýr a ještě tím podpořit dobrou věc. Více informací k charitativnímu turnaji mládežníků naleznete zde.

Pondělí 11. června: Přátelské utkání na Novém Hradci

Dne 11. června pak změří hokejisté své síly s hráči Nového Hradce Králové od 17:30. Na této akci bude většina hradeckého týmu včetně jeho lídrů a nejnovějších posil. Rovněž po tomto duelu budou mít fandové možnost získat podpisy svých idolů. Střetnutí je již tradiční a má svou historii. Loni Mountfield zvítězil 3:2, gólem v poslední minutě rozhodl Radovan Pavlík.

Jak souboj hraný na 2×30 minut dopadne letos? Prosadí se gólově opět Radovan Pavlík nebo některý z jiných mladíků? A co Juraj Bezúch, Matej Paulovič či další hokejoví střelci? Kde nastoupí Tomáš Linhart s Petrem Zámorským, nebo Jan Berger s Jaroslavem Pavelkou? A kdo bude hájit hradeckou klec? Co třeba Petr Koukal, Roman Kukumberg nebo Filip Pavlík? Na všechny tyto otázky najdete odpověď v pondělí 11. června od 17:30 na fotbalovém hřišti na Novém Hradci Králové.

Souboj dorostů FC Nový Hradec Králové vs. Mountfield HK 5:5

Souboj se stejným soupeřem – tedy s Novým Hradcem Králové už mají za sebou také dorostenci Mountfieldu HK, kteří jej sehráli 29. května. Dařilo se především Matyáši Budinovi, který zaznamenal hattrick. Další branky přidali Pavlata a Moravec, přesto to Lvům stačilo po základní hrací době pouze na remízu 5:5. Na pokutové kopy svěřenci Petra Luštince prohráli těsně 2:3.

A jak zápas hodnotil střelec hattricku Matyáš Budina? „Bylo to jiné, když jsme měli jít z bruslí na fotbal. Myslím, že jsme se drželi a bojovali až do konce. Ukazuje to, že jsme komplexnější sportovci, ani ve fotbale na tom nejsme až tak špatně. Dokázali jsme dát pěkné góly a občas si i nahrát,“ usmívá se.

Jakou měl na trávníku úlohu, jaký má vztah ke kopané a komu fandí? „Osobně jsem hrál spíš do útoku a snažil se dát pár gólů. Občas si kopneme ve škole, fotbal hrajeme i na trénincích. Jako malý jsem do deseti fotbal hrál, teď se spíš někdy podívám třeba na Ligu mistrů. Mým oblíbeným klubem je Barcelona, nejoblíbenější hráč pak pochopitelně Messi,“ prozradil mladý útočník Lvů.