Zápasy mládeže
út 22.3.2016 | Martin Voltr

První mečbol odvrácen! Junioři doma srazili Třinec 4:2 a čtvrtfinále pokračuje

Zápasové menu

Hradecká juniorka se nevzdává! Čtvrtfinálová série s Třincem se v úterý přesunula pod Bílou věž, kde domácí mladíci odvraceli hrozbu vyřazení a konce sezóny. Po první třetině sice prohrávali, ale ve druhé skóre otočili a v dramatické koncovce si došli pro vítězství 4:2. Ve středu od 15 hodin se tak v Hradci bude hrát čtvrtý duel! Velkým stínem utkání je však zranění Štěpána Havránka po tvrdém faulu reprezentanta Lukáše Doudery.

Třinec zvládl první třetinu o gól lépe

Oceláři, jakožto druhý tým základní části, prokazovali v úvodu svou sílu a na Hradec zatlačili. Po pěti minutách si ale domácí zahráli první přesilovou hru. Ta měla být dokonce dvojnásobná, kdyby rozhodčí nepřehlédli Zahradníčkův zákrok na Drašnarovu hlavu mimo hru. S koncem přesilovky přišla největší šance, když Pavlík zpoza brány našel Františka Hnika, ale tomu před odkrytou klecí sjel puk z hokejky.

Třinec to potrestal v deváté minutě. Robin Švaňa využil špatného hradeckého střídání, širokou mezerou mezi obránci projel až před Veselého a zavěsil do růžku – 0:1. Hra se v úvodní třetině hodně rychle stěhovala ze strany na stranu, domácí měli se šikovnými hokejisty soupeře o něco větší problémy, ale ani jeden tým si nedokázal vypracovat územní tlak a vyložené šance.

Hradec se zvedl a během minuty otočil

Podobný obraz hry pokračoval ještě do poloviny druhé třetiny. Už po přestávce měl obrovskou šanci v sólu Krátoška, ale na brankáře Dudáčka nevyzrál. V rozmezí pár sekund se pak museli oklepávat Hronek s Havránkem – zatímco prvního jmenovaného tvrdě dohrál u hrazení Hrehorčák, druhý schytal bombu pukem do hlavy.

Mountfield se ale jednoznačně zlepšoval a ruku v ruce s jeho pohybem přišly třinecké fauly. Dokonce čtyři za sebou! První dvě přesilovky ještě nebyly úspěšné, ale potom už následoval velký tlak a šance Dvořáka, Chalupy či Zahradníka. Jakmile hosté pykali potřetí v řadě, Krátoška vybídl napříč pásmem Filipa Hronka, který nádherně našel místo u bližší tyče a vyrovnal – 1:1.

A to nebylo vůbec všechno, hned za 49 sekund už domácí vedli! Košař rozjel po levé straně Hnika, jehož střelu Dudáček vytěsnil před sebe a dojíždějící starší dorostenec Jaroslav Dvořák dorazil puk do brány – 2:1.

Ošklivý zákrok na Havránka jeho kamarádi potrestali

Největší drama přichystala divákům až třetí třetina. Třinec pokračoval ve svém nedisciplinovaném výkonu, v další přesilovce střílel Piegl do tyče a Krátoškovu dorážku chytl Dudáček. Potom však přišel okamžik, při kterém všem na stadionu naskočila husí kůže. Lukáš Doudera poslal hlavou na mantinel Štěpána Havránka, který se dlouho nehýbal. Nakonec zamířil na nosítkách rovnou na vyšetření do nemocnice.

Doudera vyfasoval za svůj zákrok trest ve hře a Hradec šel na přesilovku čtyři na tři, kterou využil René Piegl. Jeho zdánlivě nenápadné nahození gólman neviděl a propadlo mu až do sítě – 3:1! Domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, Pavlík trefil břevno, Bureš potom pravou tyč. V další obrovské šanci těsně minul Dvořák.

Až potom se Oceláři zvedli a začali pořádně tlačit. František Veselý musel zasáhnout proti teči Jaška, vzápětí minul Pala. Gólem neskončil ani obrovský závar, ale na druhé straně ani nájezd Pavlíka. Tři minuty před koncem zařídil branku naděje z přečíslení Michal Kovařčík a Třinec v power-play sahal po vyrovnání, jenže Hradečtí předváděli neskutečnou obětavost. Jakmile pak Hnikovo vyhození dojel Radovan Pavlík a uklidil ho do prázdné brány, bylo jasno. Vítězstvím 4:2 snížil Mountfield stav čtvrtfinálové série na 1:2!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 0
Jaroslav Dvořák 1 0 1 0 4
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
František Hnik 0 2 2 2 0
Filip Hronek 1 2 3 0 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
David Košař 0 1 1 0 0
Aleš Krátoška 0 1 1 0 2
Daniel Lier 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 -1 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 1 0 1 1 0
René Piegl 1 1 2 0 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 1 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec):
V první třetině jsme si plnili to, co jsme měli. Ve druhé nám ale malinko vzala dech oslabení, která jsme hráli. Některé fauly byly zbytečné a domácí díky tomu srovnali krok. Třetí třetinu jsme myslím odehráli vcelku slušně. Je to play off, fauly přicházejí a je třeba je minimalizovat, abychom nedali Hradci šanci skórovat z přesilovek. Zítra se o to pokusíme.