Zápasy mládeže
st 13.12.2017 | Jaroslav Kindl, Klára Petrásková

Tři body pro Hradec. Junioři rozhodli zápas s Boleslaví v první třetině

Zápasové menu

Netradičně ve středu se vydali k venkovnímu zápasu hradečtí junioři. Ti na ledě soupeře otevřeli skóre, v 18. minutě přidali další branku a poté se až do konce duelu soustředili na precizní obranu. Hokejisté Boleslavi si vylámali zuby na brankáři Danielu Dvořákovi, jenž pochytal všech 28 střel soupeře a připsal si první čisté konto sezóny.

Hradečtí vstřelili jediné góly zápasu

První třetinu měl pod kontrolou Hradec Králové. Hosté potvrdili dobrou pověst své obrany. Rychle přistupovali k soupeři a nepouštěli domácí do nebezpečných pozic. Individuálně to z Bruslařů zkoušeli hlavně Uřídil a Najman. Právě Najman se ve 4. minutě nejlépe zorientoval ve středním pásmu a získal puk. Ostrou střelou z úhlu, která mířila do horní části brány, ale hostujícího gólmana nepřekonal.

Po třech minutách Najman zahrozil znovu. Pohl podklouzl při rozehrávce a Najman si dojel pro volný puk. Chybu hradeckého obránce však nepotrestal. V 9. minutě naopak udeřil Filip Jirásek, když se dostal k odraženému puku a uklidil ho do odkryté části branky – 0:1. Po dvou minutách se ke kotouči před Grohem probojoval Hnik. Pod velkým tlakem domácích beků zakončoval slabě do Grohova betonu. V polovině třetiny se puk odrazil k Uřídilovi. Ten vypálil tvrdě bez přípravy na levém kruhu a Daniel Dvořák si připsal další zákrok.

Okolo 15. minuty si Boleslav konečně vytvořila souvislý tlak, jenže z něj nic nevytěžila. Pak se pro změnu v útočném pásmu usadil Mountfield. Hradecký pokus zblízka Groh nepustil a neuspěl ani Pohl z dálky. V 18. minutě se už ale po vhazování radoval Štěpán Matějček, jehož střela z levého kruhu zapadla do horního rohu – 0:2. V poslední minutě musel Daniel Dvořák rozložit betony proti Foersterovi.

Šance byly, trefy do černého však chyběly

Boleslav se ve druhé třetině zlepšila. I tak to ale bylo málo. Gól nepadl ani na jedné straně. Z kraje třetiny měl přitom velkou příležitost Sklenář, Groh ale vystihl jeho bekhendový blafák. O dvě minuty později převzal přihrávku na levém kruhu Maršoun. Jako by se ale zalekl nečekané spousty prostoru. Puk totiž poslal přímo do náruče Daniela Dvořáka. Chvíli poté minula Foersterova střela levou tyč.

Domácím nepomohly ani přesilové hry. Hradečtí vyháněli Boleslav do rohů kluziště a ta se dostávala jen ke střelám z dálky. Co prošlo až k brance, to pochytal Daniel Dvořák. Blízko gólu byl ve 37. minutě Šípek, po jehož šikovné teči letěl puk nad břevnem. Minutu před koncem třetiny výborně vystoupil proti Jonášově střele Grim. Boleslav následně zakotvila v útočném pásmu a posouvala puk podél mantinelů. Maškovi došla trpělivost a natlačil se s pukem před Daniela Dvořáka. Hradecký gólman ale zůstal ve správném postavení.

Východočeši si vítězství pohlídali

První akci třetí části měl na svědomí Filip Moník, který se probíjel před Groha, jeho bekhend však skončil za bránou. Po čtyřech minutách se pustil do individuální akce Grim. Přes střed vnikl do útočného pásma, povyjel si doleva a mířil k protější tyči. Hostující gólman musel protáhnout svou levou nohu. Ve 49. minutě nahrával na volného spoluhráče před bránou Filip Moník. Jeho kolega z útoku si ještě přehodil kotouč na bekhend a puk se odrazil od tyče mimo brankoviště.

Groh se v další fázi ocitl pod těžkou palbou, jíž Boleslav přerušila jen za cenu faulů. Domácí v oslabení neinkasovali, zato David Jirásek schytal ránu Pohla do obličeje. Flynn pak dobrým vedením kotouče ukrojil cenné vteřiny z hradecké přesilovky. Hodně blízko branky byla Boleslav tři minuty před koncem. Uřídil se prohnal kolem pravého mantinelu, od něhož nabídl puk najetému Tóthovi. Ten na pas jen těsně nedosáhl. Mountfield si finální fázi už pohlídal. Kynčl na modré už v posledních vteřinách ani neriskoval střelu a v raději posunul puk na spoluhráče.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Hašek 0 0 0 1 2
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 2 0
David Chalupa 0 0 0 0 2
Filip Jirásek 1 0 1 1 0
Adam Jonáš 0 0 0 2 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 0 0
Patrik Mašín 0 1 1 1 0
Štěpán Matějček 1 0 1 1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 1 0
Jakub Muška 0 0 0 0 0
Kryštof Pažourek 0 1 1 1 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 0
Dominik Sklenář 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 60 28 0 28 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Utkání se mi hodnotí těžce. V první třetině jsme dvakrát inkasovali po buly, když jsme špatně pokryli hráče. Nejdříve ve středním pásmu, pak jsme nechali kotouč volně místo toho, abychom ho odehráli. Pak to byl z naší strany boj. Snažili jsme soupeře dostat pod tlak, ale musím pochválit hradeckou obranu. U nás byla obrovská snaha, ale pomalu za celý zápas nás Mountfield nepustil do větší šance. Bohužel jsme se nedali kontaktní gól, abychom zápas zdramatizovali. Soupeři můžu jen pogratulovat.

Miroslav Řehák (Mountfield HK):
Podařil se nám vstup do první třetiny, která rozhodla celé utkání. Ve druhé třetině jsme malinko začali propadat, ale soupeř toho nevyužil. Od půlky zápasu jsme byli zase lepší. Domácí bojovali, byl to spíš bojovný zápas. My jsme sem přijeli vyhrát a to se nám podařilo. Proto chválím všechny hráče, jak to odmakali.